DuList IN

Ponuda Elafita konačno na jednom mjestu

U subotu je u hotelu Lafodia na Lopudu predstavljena nova brošura posvećena Elafitima koji su važan dio turističke ponude Dubrovnika, javljaju iz gradskog TZ-a.

 Na predstavljanju su uz direktoricu TZ Dubrovnika Romanu Vlašić sa suradnicima bili i domaćini – Umberto Martuscelli, direktor hotela, Francesco Quaranta marketing direktor i Ivo Resić, direktor Anker grupe.

Brošura tiskana u 5000 primjeraka uz planove triju otoka Kalamote, Lopuda i Šipana bit će kvalitetna dopuna za informiranje turista i nautičara kojima su Elafiti omiljeno odredište kako za odmor tako i za jednodnevne izlete.

Brošura uključuje četiri jezika – hrvatski, engleski, njemački i talijanski, tekstovi su djelo tima iz TZ grada Dubrovnika, prijevod je napravila tvrtka Theatron Split, a lektor je prof.Mirjana Kaznačić. Fotografije i grafičku pripremu napravio je Darka Vrbicaq.

Brošura Elafiti novo je izdanje TZ grada Dubrovnika za 2013., a uz ovu brošuru planirano je tiskanje najtraženijeg materijala – plana grada u 400 000 primjeraka, novo izdanje vodiča Dubrovnika Riviera Info, a u pripremi je i 25. broj časopisa „Welcome to Dubrovnik“ koji će izaći iz tiska do konca mjeseca svibnja.

Za ukupnu turističku ponudu Dubrovnika Elafitsko otočje je vrlo značajno. Na otocima je ukupno 587 soba, 151 apartman, 1659 redovnih kreveta, 131 pomoćna, što je ukupno kapacitet od 1790 postelja ili 6 posto udjela u ukupnom kapacitetu smještaja grada Dubrovnika.

Gotovo 130 tisuća noćenja

U 2012. godini na Elafitskim otocima ukupno je ostvareno 127 171 noćenje, odnosno bilo je 16 624 turističkih dolazaka. Od toga je najbolje rezultate imao otok Lopud na kojemu je i najviše smještajnih kapaciteta gdje je bilo 10 505 dolazaka i 77 445 noćenja. Na otoku Šipanu prošle je godine bilo 732 dolazaka i 10159 noćenja, a za 2013. očekuje se povećanje ostvarenja s obzirom da je u ovoj sezoni svoja vrata otvorio obnovljeni Hotel Šipan. Otok Koločep je u svojim kapacitetima ostvario 5387 dolazaka i 39567 noćenja.

U cilju obogaćivanja turističke ponude TZ grada Dubrovnika svake godine priređuje na Elafitima kulturno – zabavne ljetne programe, raznovrsne priredbe kojih je godišnje na Lopudu, Šipanu i Kalamoti više od stotinu.Ovogodišnji program kreće početkom mjeseca srpnja.
 

Pročitajte još

HUMANITARNOG KARAKTERA ‘Noć Montovjerne’ uz Coloniu

Dulist

OAZA MIRA Tko je od gužvi i vrućine pobjegao na Lokrum?

Dulist.hr

URBAN & 4 i DETOUR Pop-rock kombinacija za odličan početak vikenda

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija