Hrvatska

PONOVNO GATANJA Hoće li se Bulić vratiti u HTZ?

PONOVNO GATANJA Hoće li se Bulić vratiti u HTZ?

Novi šef Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić je prije nekoliko dana putem medija pozvao Niku Bulića da se vrati na posao, no odvjetnik Marijan Ruždjak koji u sudskom sporu s teškim optužbama za mobbing protiv HTZ-a zastupa Niku Bulića kaže da se njegovom klijentu službeno dosad nitko obratio

Niko Bulić je bio dugogodišnji direktor glavnog ureda HTZ-a, a dolaskom Meri Matešić na čelo te organizacije u jesen 2012. godine postao je jedan od savjetnika. Polovicom prošle godine Matešić je novom sistematizacijom ukinula savjetnička mjesta, a ona i Bulić su ušli u sukob. Bulić koji je prije nje HTZ vodio 13 godina optužio ju je za ignoriranje i mobbing, dok je Matešić samo diplomatski u medijima odgovarala da ‘ne ratuje protiv nikog’. Pokrenuvši tužbu za zaštitu svojih radnih prava Niko Bulić nije dužan dolaziti na posao, a formalno trenutno u HTZ-u ima funkciju voditelja službe za razvoj ponude, piše tportal.hr.

U međuvremenu je ministar turizma Darko Lorencin proljetos smijenio i Meri Matešić, a nedavno je nakon jednog neuspjelog natječaja na tu funkciju u drugom pokušaju izabran njegov zamjenik iz ministarstva Ratomir Ivičić.
‘Apsolutno očekujem da se gospodin Bulić vrati na posao te pridonese konstruktivno promjenama koje zahtijevaju nove prilike’, poručio je u intervjuu Večernjem listu Ivičić.

Marijan Ruždjak, odvjetnik Nike Bulića nam je rekao kako nije vidio taj intervju, ali i upozorio da on kao njegov opunomoćenik nije dosad zaprimio nikakav poziv ili prijedlog od HTZ-a.
‘Uvijek je dobrodošlo da se spor riješi na miran način, no posve je neprimjereno da HTZ Niku Bulića zove preko medija, a da prije toga poziv nije upućen nama. Tako je i ministar Lorencin već preko novina govorio da je mom klijentu poslao nekakvu notu, no mi do današnjeg dana nismo ništa primili’, kaže Ruždjak.

On kaže da sudski proces Bulića protiv HTZ-a ide normalno dalje te da se još treba saslušati nekoliko svjedoka. Nije želio otkrivati nikakve detalje kazavši nam da su povjerljive prirode.
Na naše pitanje kako će njegov klijent reagirati ako stigne ponuda da se nagodi s HTZ-om, rekao je: ‘Kad vidim konkretan prijedlog, tad ću znati što ću savjetovati svom klijentu.’

A želi li se Niko Bulić uopće vratiti u HTZ, pitali smo. ‘Pa to je njegov posao, on od toga nikad nije ni bježao!’, reagirao je Ruždjak.
Potvrdio je i da ukoliko se utvrdi povreda radnih prava Nike Bulića, on može, ukoliko tako odluči, tražiti i financijsku odštetu, piše tportal.hr.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist