Aktualno

‘PONOS HRVATSKE’ Tereza Buconić na prijemu kod gradonačelnika

Mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe ‘Čarolija darivanja’ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije, ovogodišnja je dobitnica priznanja Ponos Hrvatske. Tim ju je povodom primio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gradonačelnik je uputio čestitke i zahvalu za njezin trud i rad, tim više što za svoje humanitarno djelovanje nalazi vremena ujedno studirajući na dva fakulteta.

Tereza je rekla kako je ponosna zbog ukazanog priznanja i kako je pomaganje drugima sasvim normalan dio njezinog života još od djetinjstva, prenose iz Grada Dubrovnika.

Zajedno s članicama grupe ‘Čarolija darivanja’ mjesečno sakupi i podijeli 500-tinjak darova. Osim što sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama Tereza Buconić uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

Ovogodišnja priznanja ‘Ponos Hrvatske’ dodijeljena su u Zagrebu, 14. godinu zaredom, a riječ je o priznanju onima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Pročitajte još

MATO LAKIĆ O KORONAVIRUSU ‘Radnicima s Pelješkog mosta dali smo posebne upute pri povratku iz Kine’

Dulist

HOĆE LI S GODIŠNJEG DONIJETI VIRUS? Menadžeri otišli u Kinu, radnici ostali na Pelješkom mostu

Dulist

NAKON OBITELJSKE TRAGEDIJE Ispričali se Milu Hrniću na šaljivoj reklami

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija