Kultura

‘Pomutnja’ gostuje, a ‘Glumice II. kategorije’ se vraćaju!

'Pomutnja' gostuje, a 'Glumice II. kategorije' se vraćaju!

Na maloj sceni Kazališta Marina Držića u Teatru Bursa, 20. i 22. travnja od 20 sati odigrat će se izvedbe predstave “Glumice II. kategorije” koja je premijerno izvedena proteklog tjedna.

Riječ je o komadu kojeg potpisuju dva autora (Ivo Vojnović i Davor Mojaš) te autorica, redateljica a ujedno i glumica u ovoj predstavi – Srđana Šimunović. Uz nju igraju Izmira Brautović i Nika Lasić a u predstavi se također koristi glas Katice Carević koja je svojim predanim kazališnim radom obilježila KMD i Dubrovačke ljetne igre.

U teatar također 21. travnja od 20 sati u goste stiže Metkovsko amatersko kazalište s izvedom predstave “Pomutnja” autora Gorana Matića u režiji Jasne Jukić. Autor ističe kako je komad Pomutnja “satirično humorističan tekst koji je pomutio i donio niz komičnih situacija i dijaloga gdje likovima u glavi vlada jedna velika pomutnja, ali rješenje pomutnje ostavlja iznenađujući zaključak za sve.” Riječ je o životnoj priči Paske Baverina koji je morao zbog raznih razloga pobjeći iz nekog našeg malog mista u Ameriku, ostavivši trudnu ženu.

Rezervacije ulaznica na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: kmd.blagajna@gmail.com

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist