Zanimljivosti

Pomozimo Ivici Žutiću!

U tijeku je humanitarna akcija “Pomozimo Ivici Žutiću” za pomoć hrvatskom branitelju koji je prije šest godina stradao u prometnoj nesreći i ostao nepokretan.

Prije nesreće Ivica Žutić iz Rame radio je kao vojni policajac u ispostavi Ploče, odakle je svaki vikend putovao u kući u Župu dubrovačku, gdje živi i danas sa suprugom i dvoje djece.

– Zaista mu je potrebna pomoć jer cijela obitelj živi jedino od njegove mirovine koja nažalost nije dostatna ni za čisto preživljavanje a kamoli za Ivičinu rehabilitaciju – ističe naša čitateljica Ivana Gabrieri, čije pismo prenosimo u cijelosti.

“Obraćam Vam se sa zamolbom da se uključite u akciju prikupljanja pomoći za našeg Ramca i prijatelja g. Ivicu Žutića.

Naime, radi se o slijedećem: prije šest godina vozeći se iz smjera Ploča prema Dubrovniku doživio je moždani udar uslijed kojeg je prešao u suprotni smjer kolnika, te je u izravnom sudaru s kamionom doživio tešku prometnu nezgodu.

Posljedice iste su da je bio godinu dana u komi, a nakon provedenih terapijskih tretmana stanje se nije znatno popravilo i ostao je 100% invalid 1. stupnja (potpuno nepokretan).

Ivica je bio pripadnik vojne policije HV po činu poručnik i radio je u Pločama. Trenutno živi u stanu od HV gdje nije riješen status vlasništva. Umirovljen je sa 3.700,00 kuna, od toga iznosa žive on, supruga i dvoje djece. Nema pravo na nikakav dodatak za njegu druge osobe. Stoga njegova supruga mora biti s njim 24 sata, te ne može doprinositi zaposlenjem.

Njemu je prioritetno potrebno osigurati specijalni bolnički invalidski krevet, kao i invalidska kolica širine 49 cm po mogućnosti sa motorom. Važno je znati da Ivica ima oko 130 kg i da je dobio invalidska kolica od HZZO-a koja su široka 46 cm, te stoga ga žuljaju, a njegova supruga ima oko 50 kg pa zamislite kako joj je manipulirati sa ručnim kolicima.

Trebalo bi uložiti i dosta truda da mu se osiguraju fizioterapeuti koji bi doprinijeli kvaliteti života, što iziskuje znatna financijska sredstva koja njegova obitelj nikako ne posjeduje.

U dogovoru s njegovom suprugom Ivanom svi ljudi dobrog srca i prema osobnim mogućnostima mogu uplatiti sredstva na slijedeći račun:

PBZ: 2340009-3203409419. Poziv na broj: 00 3203409419
Ivica Žutić, Župa Dubrovačka, Srebreno, Vukovarska 28, Mlini 20 207.
Kontakt telefon: 020/486-446, mob: 091/527-1565 -Ivana Žutić.

Molimo Vas upoznajte svoje prijatelje i sve ljude dobre volje da daruju dobrovoljan prilog, sukladno svojim mogućnostima.”

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija