Zanimljivosti

Pomozimo Ivici Žutiću!

Pomozimo Ivici Žutiću!

U tijeku je humanitarna akcija “Pomozimo Ivici Žutiću” za pomoć hrvatskom branitelju koji je prije šest godina stradao u prometnoj nesreći i ostao nepokretan.

Prije nesreće Ivica Žutić iz Rame radio je kao vojni policajac u ispostavi Ploče, odakle je svaki vikend putovao u kući u Župu dubrovačku, gdje živi i danas sa suprugom i dvoje djece.

– Zaista mu je potrebna pomoć jer cijela obitelj živi jedino od njegove mirovine koja nažalost nije dostatna ni za čisto preživljavanje a kamoli za Ivičinu rehabilitaciju – ističe naša čitateljica Ivana Gabrieri, čije pismo prenosimo u cijelosti.

“Obraćam Vam se sa zamolbom da se uključite u akciju prikupljanja pomoći za našeg Ramca i prijatelja g. Ivicu Žutića.

Naime, radi se o slijedećem: prije šest godina vozeći se iz smjera Ploča prema Dubrovniku doživio je moždani udar uslijed kojeg je prešao u suprotni smjer kolnika, te je u izravnom sudaru s kamionom doživio tešku prometnu nezgodu.

Posljedice iste su da je bio godinu dana u komi, a nakon provedenih terapijskih tretmana stanje se nije znatno popravilo i ostao je 100% invalid 1. stupnja (potpuno nepokretan).

Ivica je bio pripadnik vojne policije HV po činu poručnik i radio je u Pločama. Trenutno živi u stanu od HV gdje nije riješen status vlasništva. Umirovljen je sa 3.700,00 kuna, od toga iznosa žive on, supruga i dvoje djece. Nema pravo na nikakav dodatak za njegu druge osobe. Stoga njegova supruga mora biti s njim 24 sata, te ne može doprinositi zaposlenjem.

Njemu je prioritetno potrebno osigurati specijalni bolnički invalidski krevet, kao i invalidska kolica širine 49 cm po mogućnosti sa motorom. Važno je znati da Ivica ima oko 130 kg i da je dobio invalidska kolica od HZZO-a koja su široka 46 cm, te stoga ga žuljaju, a njegova supruga ima oko 50 kg pa zamislite kako joj je manipulirati sa ručnim kolicima.

Trebalo bi uložiti i dosta truda da mu se osiguraju fizioterapeuti koji bi doprinijeli kvaliteti života, što iziskuje znatna financijska sredstva koja njegova obitelj nikako ne posjeduje.

U dogovoru s njegovom suprugom Ivanom svi ljudi dobrog srca i prema osobnim mogućnostima mogu uplatiti sredstva na slijedeći račun:

PBZ: 2340009-3203409419. Poziv na broj: 00 3203409419
Ivica Žutić, Župa Dubrovačka, Srebreno, Vukovarska 28, Mlini 20 207.
Kontakt telefon: 020/486-446, mob: 091/527-1565 -Ivana Žutić.

Molimo Vas upoznajte svoje prijatelje i sve ljude dobre volje da daruju dobrovoljan prilog, sukladno svojim mogućnostima.”

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist