Županija

POMOĆ PODUZETNICIMA POČETNICIMA Strah i neznanje često su kamen spoticanja

POMOĆ PODUZETNICIMA POČETNICIMA Strah i neznanje često su kamen spoticanja

Centar za poduzetništvo d.o.o. organizirao je besplatno predavanje „Poslovni šalabahter“ u Dubrovniku u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik.

Cilj predavanja bio je praktičnim savjetima omogućiti poduzetnicima početnicima uspješno poslovanje. Većina poduzetnika početnika suočava se sa sličnim izazovima prilikom pokretanja vlastitog poslovanja. Strah, neznanje i nedovoljna vjera u sebe i vlastiti uspjeh često mogu biti kamen spoticanja na početku razvoja vlastitog poslovanja. Ipak, postoje osnovne šablone koje mogu pomoći svakom poduzetniku početniku na početku razvoja poslovanja, a njih je, između ostalog, predstavila predavačica Karmen Kmetović Prkačin, psihoterapeutkinja i vlasnica UMUS savjetovališta.

Podsjetimo, poduzetnički inkubator namijenjen je malim poduzetnicima koji tek počinju poslovati ili posluju do tri godine i nemaju vlastiti prostor. Upravo inkubator poduzetnicima pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da uz financijsku uspješnost i samostalnost postanu spremni na izlazak iz inkubatora.

Inkubator, dakle, nudi korištenje poslovnog prostora po povoljnim uvjetima tj. uz smanjenu najamninu na ograničen broj godina, a osim toga nudi i ostale usluge kao što su korištenje poslovne infrastrukture, razne poslovne i intelektualne usluge za vrijeme inkubacije. Izlaskom iz inkubatora ovi poduzetnici bi trebali postati samostalni i spremni za tržišne uvjete poslovanja i samim time drugom poduzetniku prepustiti mjesto u inkubatoru.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist