Zanimljivosti

POMOĆ NAKON BLAGDANA Ovaj proizvod od jabuke ‘spasit’ će vašu liniju

Jabučni ocat je moćan kućni saveznik – izbjeljuje zube, ubija korove, čisti različite površine u domu i neutralizira neugodne mirise. No poznat je i kao odličan izvrstan alat za gubitak kilograma te detoksikaciju organizma.

No da biste uživali u blagodatima ovog kiselog čudotvorca, valja ga konzumirati na pravilan način. Kako, zna Zadovoljna.hr!

1. Uzimajte jabučni ocat nakon jela
Uzimanje jabučnog octa na prazan želudac i prije obroka razjarit će želučane kiseline u vašem organizmu, te izazvati mučninu. Umjesto toga, popijte ga nakon obroka, ali kada ste još uvijek gladni i razmišljate o nekom kaloričnom desertu. Na taj način spriječit ćete prejedanje, a istovremeno ubrzati metabolizam te rad probavnog sustava.

2. Napravite pravu mješavinu
Jabučni ocat je učinkovit samo ako ga uzimate u umjerenim količinama. Stručnjaci predlažu da ga konzumirate jednom dnevno, te nakon većih obroka poput ručka ili večere. Najbolje bi bilo da otopinu za gubitak kilograma smućkate od jedne žlice jabučnog octa i 230 ml obične vode, no od njega možete napraviti i ukusan sok s grejpom.

3. Pijte jabučni ocat na slamčicu
Ne pijte jabučni ocat sam, jer će njegove kiseline ‘spržiti’ vaše grlo i usta. Da biste dodatno smanjili izloženost usne šupljine kiselinama jabučnog octa, otopinu s vodom ispijajte kroz slamčicu.

Pročitajte još

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut

KOMADIĆ RAJA ZA KOLEKCIONARE Na lapadskom buvljaku ‘okitite se’ medaljama i ordenima

Leona Rašica