Grad

POMIRLJIVI TONOVI Vlahušić ipak neće otkazati Zimski festival!

POMIRLJIVI TONOVI Vlahušić ipak neće otkazati Zimski festival!

Nakon što je u subotu dramatično izjavio kako je zbog odluke Ministarstva kulture Zimski festival otkazan, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas ipak daje, za mnoge umirujuće izjave. Naime, danas je obznanio kako će Zimskog festivala ipak biti, a na temu kućica raspravljat će se idućeg tjedna s predstavnicima Ministarstva kulture.

Iz Grada Dubrovnika potvrdili su nam kako bi se idućeg tjedna trebao održati sastanak sa zamjenikom ministrice kulture Davorom Trupkovićem na kojem će biti i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković te članovi Povjerenstva za javne površine koji su odlučivali o tome tko će u najam dobiti kućice na Stradunu.
Podsjetimo, odluka o zabrani postavljanja ugostiteljskih kućica na Stradun uslijedila je nakon sastanka održanog 28. listopada u Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture.

Kućice se ne prihvaćaju kako bi se spriječilo oštećenje i onečišćenje uljem i masnoćama koje otječu u povijesnu kanalizaciju koja je uz Stradun vrednovana kao zaštićena povijesna jezgra Dubrovnika.
Prodajne kućice su dopuštene, a moguće ih je rasporediti duž Straduna, no njihovim postavljanjem ne smije se se oštetiti kamen i moraju biti dovoljno odmaknute od okolnih objekata.
O sudbini ugostiteljskih kućica znat će se više nakon spomenutog sastanka.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist