Županija

Pomaže se gradovima i općinama od velikog značaja za našu županiju

Pomaže se gradovima i općinama od velikog značaja za našu županiju

Na nedavno održanoj sjednici Vlade na Hvaru fokus rasprave bile su turističke i otočke teme, a na njoj je doneseno i ukupno deset odluka o pomoći gradovima i općinama koje su od velikog značaja za našu županiju. Četiri odluke donesene su za Lastovo, tri za Korčulu, dvije za Elafite te jedna za Mljet.

Zaključkom Vlade pokrenuta je procedura ostvarivanja projekta izgradnje turističke zone Jurjeva luka kao i luke nautičkog turizma LN Kremena na Lastovu. Osim toga Vlada je Općini darovala zgradu tehničke radionice bivše vojarne ‘Maršalka’ kao i dva zemljišta od kojih će jedno biti namijenjeno izgradnji staračkog doma, a drugo doma za mlade. Ukupna vrijednost nekretnina iznosi 73,7 milijuna kuna.

Vlada je odlukom Općini Lumbarda na otoku Korčuli darovala više nekretnina vrijednih 11,3 milijuna kuna u svrhu izgradnje Poduzetničke zone ‘Humac – Pudarica’, a Općini Blato zemljište vrijedno pola milijuna kuna u svrhu izgradnje športsko-rekreacijskog centra Ravno. Također, među zaključcima nalazi se i onaj o uvrštenju zamjene podmorskih 110 kV kabela na listu strateških investicijskih projekata, a jedan takav ići će od Hvara (Medvidban) do Korčule (Prapratna) u duljini 17 kilometara.

Odlukom Vlade Gradu Dubrovniku je darovano zemljište na otoku Šipanu u Suđurđu u svrhu izgradnje parka te sportskog i dječjeg igrališta, a pokrenut je i postupak prodaje suvlasničkog udjela nekretnine vrijedne 12,3 milijuna kuna u Luci šipanskoj za koju je objavljen i javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju.

Vlada je dala i potporu projektu obnove državne ceste DC 120 na Mljetu u duljini od 5,9 kilometara, a za realizaciju je zaduženo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI), dok će se financiranje osigurati u Financijskom planu Hrvatskih cesta za 2019. godinu i projekcijama Plana za 2020. i 2021. godinu.

Na sjednici su doneseni i zaključci o podršci ubrzanja pripreme i realizacije projekata izgradnje reciklažnih dvorišta, pretovarnih stanica i sanacije neusklađenih odlagališta na svim otocima u Jadranu, a Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS) i HEP – Operator distribucijskog sustava zaduženi su za realizaciju projekata revitalizacije elektroenergetske mreže na otocima. Također, Vlada je iskazala i potporu pripremi i realizaciji projekata vodnog gospodarstva na otocima.

Pročitajte još

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist