Sport

Polufinale Kupa: Mladost bez Bukića!

Polufinale Kupa: Mladost bez Bukića!

Nakon nekoliko sjajnih izvedbi u Ligi prvaka i Jadranskoj ligi Jugaši ovog vikenda sudjeluju na Završnom turniru Kupa Hrvatske. U polufinalu će snage odmjeriti s domaćinom Mladosti, dok se u drugom susretu nalaze Primorje EB i splitski Jadran.

Na rasporedu bazena na Savi stoji kako cijeli događaj ne otvaraju Jugaši, već JUgašice. ŽVK Jug će u 14.30 sati odigrati svoj polufinalni susret protiv splitske Bure. Potom od 16.15 sati slijedi prvo muško polufinale Primorje – Jadran, a onda, u 18 sati u vodu uskaču Jugaši i 'Žapci' (live stream na http://furkisport.hr/havkmladost/). Dan kasnije slijedi najprije finale žena u 16.30 sati, a od 18.45 i finale muškaraca, uz izravan prijenos na HRT2.

U najavi polufinala Kupa u Zagrebu protiv Mladosti trener Juga Veselin Đuho ističe:
– Moramo odigrati na razini utakmice s Egerom u Ligi prvaka ako želimo pobijediti Mladost. Bit će teško, a neću ni spominjati kako će biti u eventualnom finalu – kazao je Đuho, dok je kapetan Dobud istaknuo:
– Mladost moramo dobiti i ništa drugo ne moramo. Igramo dobro i očekujem prolazak u finale, a u finalu našu dobru utakmicu bez imperativa, ali gladni sigurno – kazao je Dobud.

S druge strane, HAVK Mladost polufinale Kupa Hrvatske dočekuje načeta ozljedom lijevog krila Luke Bukića. Nakon zadobivene ozljede na treningu Bukić je prebačen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu gdje mu je zašivena desna ruka tako da neće biti u sastavu za utakmicu.

– Na treningu mi se dogodila nezgoda, nespretno sam udario u blok i razrezala mi se koža na desnoj ruci. Odmah sam od strane našeg liječnika upućen na hitam prijem u bolnicu gdje su mi šivali ozljedu i imam četiri šava. Strašno mi je teško što neću biti u mogućnosti igrati sutrašnju polufinalnu utakmicu i pomoći suigračima u bazenu. Predviđeni oporavak je desetak dana. Ovog ću puta dečke bodriti iz gledališta bazena Mladosti na koji pozivam sve navijače da dođu u što većem broju! – izjavio Bukić.

Momčad Mladosti ovom ozljedom Bukića u doista teškoj situaciji dočekuje Juga. Podsjetimo, prvi golman Josip Pavić nije u sastavu jer se oporavlja od operacije lakta.
– Od početka godine imamo puno problema s ozljedama i bolestima i mislim da smo samo jednu utakmicu ove sezone odigrali u punom sastavu. Dati ćemo sve od sebe da pružimo jednu dobru partiju i da budemo Jugu konkurentniji što bliže, ali bez pomoći Bukića i Pavića to će biti teže! – izjavio je trener HAVK Mladost Vjekoslav Kobeščak.

Pročitajte još

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist