Natrag
20.4.2019 15:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Poljski pacijent s Lastova prebačen za Split

29.10.2013 @ 12:25 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavnja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 19.40 sati zaprimila je poziv sa motornog broda naziva „Northern Explorer“,

sa kojega su javili da se na njihovom pratećem plovilu, motornom brodu „Apollo Moon“ (oba broda plove pod panamskom zastavom) nalazi član posade M.N. (rođen 1950.), poljski državljan, koji je u kritičnom zdravstvenom stanju, te su zatražili hitnu pomoć u transportu pacijenta sa pozicije oko 7 nautičkih milja od otoka Lastova.
 
MRCC Rijeka u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik i Lučkom ispostavom Ubli – Lastovo odmah po dojavi stavlja u pripravnost plovilo Pomorske policije na otoku Visu i helikopter Obalne straže.
 
Zbog najkraćeg mogućeg vremena evakuacije m/b „Apollo Moon“ upućen je u luku Ubli na otoku Lastovo gdje je pacijenta preuzelo medicinsko osoblje odakle se obavio heliokopterski transport u KBC Split.
 
Akcija spašavanja okončana je u 22.10 sati dojavom liječnice sa otoka Lastova koja je potvrdila da je pacijent prevezen helikopterom u KBC Split, da je pretrpio moždani udar, ali je stabilan i u relativno dobrom stanju.
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana