Zanimljivosti

Policijski kapelan don Ivo Borić uveden u službu

Dekret vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca o imenovanju pročitao je policijski službenik za potporu službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za vršenje ove službe.

Uz veliki broj pripadnika policije slavlju su nazočili i načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović koji je na početku pozdravio sve prisutne, pukovnik Vlatko Bandalo, načelnik Ureda zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, a u koncelebraciji su bili i neki bivši i sadašnji vojni i policijski kapelani.

U prigodnoj propovijedi kapelan Borić izrazio je radost i zadovoljstvo zbog preuzimanja nove dužnosti u Dubrovniku, nakon službe u Istri. Naglasio je važnost zajedništva koju je već osjetio upoznajući proteklog mjeseca ovu zajednicu. „Nastavit ćemo ono što je potrebno, da se duhovno stabiliziramo, da duhovno nosimo svoju svakodnevnicu, vašu muku i vašu patnju. U vremenu trke i jurnjave da se nađemo, porazgovaramo, da budemo jedni drugima bliski i pomažemo si nositi križeve,“ istaknuo je kapelan te podsjetio na značenje došašća kao vremena iščekivanja Boga koji je čovjeku blizu, a ne daleko.

Zaštitnik policijske kapelanije 'Sv. Vlaho' je svetac zaštitnik Dubrovnika sv. Vlaho, a ona obuhvaća područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

POSVETIO SE VRTU I RUŽIČNJAKU Don Robert Ćibarić sport zamijenio poljoprivredom

Dulist

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist