Natrag
16.2.2019 07:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Policijski kapelan don Ivo Borić uveden u službu

11.12.2013 @ 20:17 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Dekret vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca o imenovanju pročitao je policijski službenik za potporu službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom Darko Šantek, nakon čega je kapelan Borić položio Ispovijest vjere i dao prisegu za vršenje ove službe.

Uz veliki broj pripadnika policije slavlju su nazočili i načelnik Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović koji je na početku pozdravio sve prisutne, pukovnik Vlatko Bandalo, načelnik Ureda zapovjednika Hrvatske ratne mornarice, a u koncelebraciji su bili i neki bivši i sadašnji vojni i policijski kapelani.

U prigodnoj propovijedi kapelan Borić izrazio je radost i zadovoljstvo zbog preuzimanja nove dužnosti u Dubrovniku, nakon službe u Istri. Naglasio je važnost zajedništva koju je već osjetio upoznajući proteklog mjeseca ovu zajednicu. „Nastavit ćemo ono što je potrebno, da se duhovno stabiliziramo, da duhovno nosimo svoju svakodnevnicu, vašu muku i vašu patnju. U vremenu trke i jurnjave da se nađemo, porazgovaramo, da budemo jedni drugima bliski i pomažemo si nositi križeve,“ istaknuo je kapelan te podsjetio na značenje došašća kao vremena iščekivanja Boga koji je čovjeku blizu, a ne daleko.

Zaštitnik policijske kapelanije 'Sv. Vlaho' je svetac zaštitnik Dubrovnika sv. Vlaho, a ona obuhvaća područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana