Natrag
18.2.2019 11:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Policija poziva na oprez kod spaljivanja korova

28.3.2012 @ 11:45 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska upozorava građane na pojačan oprez kod spaljivanja

korova budući da je, s obzirom na vremenske uvjete, povećana mogućnost nastanka požara.

– O namjeri spaljivanja biljnog otpada na otvorenom prostoru potrebno je obavijestiti vatrogasne postrojbe koje su određene kao nositelji zaštite od požara na području lokalne samouprave. U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 193, policiju na broj 192 ili Centar 112.

Napominjemo da ako uslijed spaljivanja nastane požar, koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, isto je podložno visokim novčanim kaznama pa i kaznenoj odgovornosti – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

kao primjer nepažnje policija navodi požar koji je ovog ponedjeljka izbio u Babinom polju na Mljetu. Obavljenom očevidom utvrđeno da je izgorjelo oko 40 ha borove šume i niskog raslinja te da je vatra izmakla kontroli 63-godišnjaku koji je spaljivao travu i korov. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno nakon čega slijedi podnošenje odgovarajuće prijave.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana