Aktualno

POLICIJA NA TERENU Sršeni uzurpirali dio zemljišta Valamara na Babinom kuku

Preko 100 metara četvornih Valamarovog zemljišta na Babinom kuku obitelj Sršen koristila je neovlašteno. To je nakon jutrošnjeg izvida potvrdio geodetski stručnjak te je na uviđaj nešto iza 13 sati izašla i policija. Tijekom dana, potvrdili su nam iz Valamara, trebalo bi se pristupiti i ograđivanju neovlašteno korištenog terena.

Naime, kako smo već pisali Grad Dubrovnik na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća planira donijeti zaključak kojim bi dao suglasnost tvrtci Tricikl d.o.o. Dubrovnik, za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk. Međutim, vlasnici zemljišta na Babinom kuku upozoravaju kako postupak izvlaštenja nije obavljen te nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, gradskom odlukom, o kojoj će vijećnici glasovati u utorak, trebao bi se osigurati pristup do stambenog objekta obitelji Sršen, a oni su tijekom gradnje stambenog objekta dodatno nasipali zemljište tako da danas buduća cesta više nije u granicama predviđenim UPU-om.

Nakon što je javnosti na problem prva ukazala Viktorija Knežević, pravna zastupnica Lovre Banovića kojemu je obitelj Sršen neovlašteno koristila zemljište za pristup do svog novoizgrađenog stambenog objekta ispostavilo se da je isti slučaj i s terenom Valamara.

Tvrtka Valamar je još 2017. godine dala suglasnost Gradu Dubrovniku koji je trebao napraviti izvlaštenje dijela zemljišta za buduću dvotračnu prometnicu na Babinom kuku. Sada se utvrdilo, doznali smo u Valamaru, kako su Sršeni za pristup svom objektu neovlašteno koristili njihovo zemljište koje nije u obuhvatu planirane ceste.

 

 

Pročitajte još

PROVJERITE LOKACIJE Sanitat nastavlja sa zaprašivanjem komaraca

Dulist

DRAGA TRADICIJA Blagdan sv. Lovra proslavljen procesijom i misom na Lovrjencu

Dulist

AKCIJA SIGURNA PLOVIDBA Lučka kapetanija u Dubrovniku prekršitelje kaznila s preko 38 tisuća kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija