Aktualno

POLICIJA NA TERENU Sršeni uzurpirali dio zemljišta Valamara na Babinom kuku

POLICIJA NA TERENU Sršeni uzurpirali dio zemljišta Valamara na Babinom kuku

Preko 100 metara četvornih Valamarovog zemljišta na Babinom kuku obitelj Sršen koristila je neovlašteno. To je nakon jutrošnjeg izvida potvrdio geodetski stručnjak te je na uviđaj nešto iza 13 sati izašla i policija. Tijekom dana, potvrdili su nam iz Valamara, trebalo bi se pristupiti i ograđivanju neovlašteno korištenog terena.

Naime, kako smo već pisali Grad Dubrovnik na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća planira donijeti zaključak kojim bi dao suglasnost tvrtci Tricikl d.o.o. Dubrovnik, za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk. Međutim, vlasnici zemljišta na Babinom kuku upozoravaju kako postupak izvlaštenja nije obavljen te nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, gradskom odlukom, o kojoj će vijećnici glasovati u utorak, trebao bi se osigurati pristup do stambenog objekta obitelji Sršen, a oni su tijekom gradnje stambenog objekta dodatno nasipali zemljište tako da danas buduća cesta više nije u granicama predviđenim UPU-om.

Nakon što je javnosti na problem prva ukazala Viktorija Knežević, pravna zastupnica Lovre Banovića kojemu je obitelj Sršen neovlašteno koristila zemljište za pristup do svog novoizgrađenog stambenog objekta ispostavilo se da je isti slučaj i s terenom Valamara.

Tvrtka Valamar je još 2017. godine dala suglasnost Gradu Dubrovniku koji je trebao napraviti izvlaštenje dijela zemljišta za buduću dvotračnu prometnicu na Babinom kuku. Sada se utvrdilo, doznali smo u Valamaru, kako su Sršeni za pristup svom objektu neovlašteno koristili njihovo zemljište koje nije u obuhvatu planirane ceste.

 

 

Pročitajte još

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist