Crna kronika

Policija češlja poslovanje DURA-e zbog nenamjenskog trošenja novca!

Policija češlja poslovanje DURA-e zbog nenamjenskog trošenja novca!

Dubrovačka policija u suradnji s DORH-om od četvrtka ujutro provodi izvide u Dubrovačkoj razvojnoj agenciji (DURA-i) zbog nenamjenskog trošejna javnih sredstava, neslužbeno se doznaje.

Iz PUDN nisu htjeli komentirati ove navode već su samo općenito poručili da su svi eventualni izvidi vezani za kaznena djela tajni.
Podsjetimo, DuList je eksluzivno objavio nalaz interne revizije koja je u toj tvrtki provedena tijekom ožujka. Revizori Ivan Bajić i Ivana Pletikosa u tom dokumentu tako su utvrdili kršenje više od deset Pravilnika i zakonskih akata, od krivog vođenja knjiga, podizanja gotovine s računa Agencije, isplate 13. plaće, nenamjenskog trošenja sredstava itd.
Prema službenom nalazu revizora utvrđeno je kako je u posljednjih dvije godine s poslovnih kartica DURA-e dizana gotovina koja nije evidentirana u okviru blagajničkog poslovanja nego se iskazivala na konto-kartici akontacije za službena putovanja u zemlji.
Revizori su u svom izvješću utvrdili i brojne nepravilnosti oko trošenja novca na službena putovanja, ali i kako se za pojedine projekte ne vodi sustav analitičkog evidentiranja i arhiviranja dokumentacije nastale tijekom provedbe projekata koja bi omogućila vezu između planiranih i ostvarenih prihoda te planiranih i nastalih troškova po izvorima financiranja. Namjenska sredstva trošena su nenamjenski, a nije utvrđen nikakav sustav kontrole utrošenih sredstava po projektima.
Inače, kako stoji u izvješću revizije takve prakse bile su dugogodišnje bivša direktorica Andrea Novaković samo ih je naslijedila i nastavila provoditi do isteka mandata 1. travnja.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist