Crna kronika

Policajci pretukli Antuna Žeravicu, u bolnici mu pružaju pomoć?

Policajci pretukli Antuna Žeravicu, u bolnici mu pružaju pomoć?

Antun Žeravica, DuListov pozitivac godine, pretrpio je teške ozlijede nakon intervencije policajaca u Dubrovniku, a nalazi se u Općoj bolnici Dubrovnik gdje mu i dalje pružaju pomoć.

Na njemu su policajci četiri puta upotrijebili suzavac zbog čega ima izgorene rožnice, zaradio je i potres mozga, te hematome po cijelom tijelu.

Iz Policija pak tvrde da su morali primijeniti silu jer se Žeravica opirao uhićenju.

Podsjetimo, Antun Žeravica, rođen 1977. godine više je puta nagrađivan zbog svog humanitarnog rada.

Incident se dogodio 31. srpnja oko 3 sata, a službena verzija govori da su policijski službenici od Žeravice zatražili osobne isprave koje je on odbio pokazati pri tome je “vrijeđao i omalovažavao” policajce.Službena verzija je kako je ‘u prostorijama Policijske postaje Dubrovnik ozlijedio je dva policijska službenika”. Žeravica je prema policijskom izvješću bio alkoholiziran te je “jednog policajca ozlijedio lisicama, a drugog pesnicom”.

Žeravica je angažirao odvjetnika Krešimira Škaricu zbog ovog slučaja, koji je najavio traženje unutarnju kontrolu i disciplinski postupak prema policajcima te će za policajce koji su pretukli Žeravicu tražiti i kaznenu odgovornost.Škarica je najavio tužbe protiv MUP-a, ali i samih policajaca zbog “nanošenja teških tjelesnih ozljeda”.

Na Facebooku je osnovana i grupa Podrška Antunu Žeravici koja već sada ima 1608 članova, a mnogi Dubrovčani su mu iskazali podršku i na njegovom profilu.

 

Index/DuList

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist