Natrag
21.2.2019 05:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pokušao prošvercati Albanca u Italiju

1.8.2012 @ 11:21 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Prilikom ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, jučer oko 5.40 sati, u osobnom vozilu talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 42. godišnji državljanin Albanije, zatečen je 32. godišnji muškarac, također državljanin Albanije.

On je bio skriven iza prednjeg sjedišta automobila, a oba dvojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na daljnje istraživanje te je utvrđeno da je vozač namjeravao 32-godišnjaka sakrivenog u vozilu, ilegalno prevesti u Italiju.

Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o strancima, 42. godišnjak je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom, dok je  32. godišnjaku, rješenjem nadležne Policijske postaje, izrečena mjera protjerivanja s teritorija Republike Hrvatske, a pokrenut je i postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana