Crna kronika

POKUŠAJ UBOJSTVA Podignuta optužnica protiv trojice mladih Konavljana

POKUŠAJ UBOJSTVA Podignuta optužnica protiv trojice mladih Konavljana

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. stavak 1. Kaznenog zakona, i protiv dvojice hrvatskih državljana (1992. i 1991.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u vezi članka 34. stav 1. Kaznenog zakona, a za jednog okrivljenika pomaganjem. (30. 11. 2018.)

Okrivljenog 22-godišnjaka se tereti za pokušaj ubojstva odnosno da je 1. rujna 2018. na području Konavala, vozilom kao sredstvom izvršenja djela pokušao lišiti života hrvatskog državljanina (1992.), no u tome nije uspio jer je žrtva uspjela izmicanjem izbjeći udar vozila.

U odnosu na kazneno djelo pokušaja teške tjelesne ozljede, okrivljenicima se stavlja na teret da su hrvatskog državljanina (1996., okrivljenik u prethodno opisanom djelu) 1. rujna 2018. na području Konavala, napali na način da ga je okrivljenik (1992.) gađao u glavu posudom za cvijeće i zadao mu više udaraca šakama u glavu, dok mu je okrivljenik (1991.) to omogućio oduzimanjem žrtvi sredstva obrane i onemogućavanje drugoga da spriječi napad i razdvoji ga od osobe koja ga pokušava ozlijediti, stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist