Grad

Pokrenuta rekonstrukcija krovišta sportske dvorane OŠ Lapad

Pokrenuta rekonstrukcija krovišta sportske dvorane OŠ Lapad

Investicija u sveobuhvatnu rekonstrukciju krovišta sportske dvorane OŠ Lapad vrijedna je 2.097.715,63 kuna, a radovi su započeli proteklog tjedna.

Izvodi ih Alfaplan građenje prema glavnom i izvedbenom projektu tvrtke Canosa inženjering d.o.o. uz ugovorni rok izvođenja od 79 dana.

Naime, nakon što je provedenom ekspertizom stanja krovne konstrukcije sportske dvorane OŠ Lapad utvrđena nužnost hitne sanacije, UO za Izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika naručio je projekt rekonstrukcije krovišta te proveo javnu nabavu za izvođača radova.

Ovim projektom je predviđena razgradnja i uklanjanje montažnih ploča ravnog krova i glavnih krovnih nosača te izgradnja novih glavnih krovnih nosača , novih armirano-betonskih greda iznad prozora i novih armirano-betonskih stupova. Umjesto postojećih montažnih ploča ravnog krova ugradit će se nova nosiva konstrukcija krova.
S obzirom na to da se na zgradi OŠ Lapad završavaju radovi energetske obnove, po završetku radova na krovnoj konstrukciji sportske dvorane, pristupit će se i energetskoj obnovi dvorane čime će se zaokružiti svi radovi na energetskoj obnovi škole, a prema planu svi bi radovi trebali biti gotovi do početka drugog polugodišta.

Naime, osim nove konstrukcije dvorana će se u cijelosti obojati, postavit će se novi parket te ugraditi nova rasvjeta. Postojeća ventilacija će se također prepraviti, a nad krovnom konstrukcijom izvodi se i UV otporna hidroizolacija.
Podsjetimo, energetska obnova OŠ Lapad prvi je projekt u obrazovanju na području Grada Dubrovnika koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7,6 milijuna kuna, a financiranje najvećeg dijela investicije, čak 5,1 milijun kuna, osigurano je bespovratnim sredstvima iz EU fondova što energetsku obnovu.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist