Crna kronika

POKRENUTA ISTRAGA Trojica recepcionera umanjivala naplaćene račune, a razliku zadržali za sebe

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 7. studenog donijelo rješenje o provođenju istrage protiv troje državljana Republike Hrvatske (1981., 1974. i 1965.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo pronevjere u stjecaju s kaznenim djelom krivotvorenja službene i poslovne isprave te s kaznenim djelom računalnog krivotvorenja.
Prema priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik, 38-godišnjak, kao voditelj recepcije, djelomično sam, a djelomično dogovorno sa zaposlenicima recepcije, 45-godišnjakom i 54-godišnjakom, dvaju hotela koja posluju u sklopu istog trgovačkog društva u Dubrovniku, tijekom 2017. i 2018. godine, u nakani pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi, nakon naplate hotelskih usluga u informacijski sustav hotela tog trgovačkog društva unosio manje cijene za već ispostavljene račune te su sastavljali fiskalizirane račune s umanjenim iznosima od stvarno naplaćenih. Razliku novca je, osnovano se sumnja, uzimao sebi, djelomično samostalno, a djelomično u dogovoru i zajednički sa zaposlenicima recepcija dvaju hotela. Osnovano se sumnja da su nakon toga takve račune predavali računovodstvu trgovačkog društva koji su upotrebljavani kao valjani, iako su znali da su iznosi na njima umanjeni od onih iznosa koji su gosti platili. U navedenom razdoblju su, osnovano se sumnja, pričinili štetu trgovačkom društvu u kojem su bili zaposleni u ukupnom iznosu od oko 278.300,00 kuna, za koji su se nepripadno okoristili.

Pročitajte još

IGRE U DOBA KORONE Situacija nije bajna, program će biti izmijenjen. Koliko, još ne znamo

Dulist

IVAN JELČIĆ Svi ćemo se nečega morati odreći. Možda je vrijeme da se sada izbriše dio dugova

Leona Rašica

DIRLJIVO Svi kao jedan zapjevali ‘Moju domovinu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija