AktualnoCrna kronika

Pokrenuta istraga protiv dvojca koji je zapalio ‘Sunčanicu’

Pokrenuta istraga protiv dvojca koji je zapalio 'Sunčanicu'

 Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Radi se o slučaju ‘Vila Sunčanica’, a optuženi su, navodi se u priopćenju, 1996. i 1992. godište. Prenosimo priopćenje:

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 22. veljače 2017. oko 22,30 sati u Dubrovniku; dogovorno i zajednički, a kako bi se osvetili oštećeniku; ušli kroz otvoreni prozor s bočne strane u njegovu obiteljsku kuću te su, u nakani da zapale kuću i dovedu u opasnost život i tijelo i imovinu svih ljudi koji su se nalazili u kući, znajući da u njoj ima više ukućana, otvorenim plamenom iz upaljača zapalili madrace u sobi.

U požaru koji se proširio po cijeloj kući izgorjele su dvije spavaće sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stubište od metala i drva koje vodi na prvi kat kuće, kuhinja, stropovi na prvom i drugom katu kuće, središnji dio potkrovlja i krovište, čime je doveden u opasnost život i tijelo članova oštećenikove obitelji. Uslijed požara je starija ženska osoba zadobila opekotine kože glave, trupa i udova trećeg stupnja koje su zahvatile sedamdeset posto površine tijela te je zbog tih ozljeda i preminula. Na obiteljskoj kući nastupila je točno neutvrđena materijalna šteta, ali svakako veća od 200.000,00 kuna.

Okrivljenicima je rješenjem suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku određen istražni zatvor u trajanju od dva mjeseca.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist