Kultura

POKLON GRADU Koncert grupe JEF ‘Brel Emotions’ na danima Frankofonije

Francuska alijansa Dubrovnik u suradnji s Kazalištem Marina Držića poklanja Dubrovčanima koncert grupe JEF – ‘Brel Emotions’ koji će se održati u Kazalištu u subotu 3. ožujka u 20 sati.

Koncert se održava u okviru dana Frankofonije , a povodom obilježavanja 40. obljetnice odlaska jednog od najpoznatijih i najvećih frankofonih šansonjera Jacquesa Brela.

Uz 40. obljetnicu smrti velikog šansonjera belgijskog podrijetla Jacquesa Brela, afirmirani umjetnici iz Francuske svojim impresivnim izvedbama evociraju istinski duh šansone kakav je živio ovaj slavni umjetnik, dajući mu vlastiti glazbeni, ali i vizualni pečat. Sastav JEF čine tri vrsna glumca i glazbenika: Joël (vokal), Alain (klavir) i Damien (harmonika) čija je izvedba puno više od običnog tribute banda. JEF ne kopira niti ne imitira već prožima svoju interpretaciju bezvremenskih šansona istom količinom emocija koja je proslavila velikog Jacquesa Brela. U intimi jednostavnog glazbeno scenskog spektakla, glazbenici će dubrovačku publiku podsjetiti na 20 najvećih Brelovih hitova kao što su „Amsterdam“, „Ne me quittes pas“ i „Mathilde“.

Gratis ulaznice mogu se preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića od utorka, 27. veljače 2018.

Pročitajte još

PROJEKT ‘RENESANSNI VRT’ I ove godine izvedbe u ljetnikovcu Bunić Kaboga

Dulist

VEČERAS U DVORU Gitarist Mak Grgić nastupa s repertoarom popularne glazbe

Dulist

NUH I PECA Predstavljanje zbirke pjesama dvaju dubrovačkih autora

Dulist