DuList PROMOGrad

POKLON ČITATELJIMA Prelistajte prilog DuLista o 1042. Festi!

Kandelora

Oko Feste svetoga Vlaha bude se uspomene na prošle godine, na procesije i golubice, gužvu na najljepšoj ulici na svijetu, Dan Grada Dubrovnika.

Želeći očuvati tradiciju, podsjetiti na prošlost i uhvatiti sadašnjost u trenutak otisnut u malenoj, ali dragoj nam knjižici, DuList je i ove godine odlučio svojim čitateljima pokloniti prilog nazvan 1042. Festa svetog Vlaha.

U posebnom prilogu, kojeg možete prelistati i u našem web izdanju, pronaći ćete sigurno nešto za sebe – od toga što se pripremalo i jelo za vrijeme Feste, što nam je otkrio kulinarski akademik Božo Lučić, pa sve do zanimljivosti, života i sitnih detalja o životu i radu našega Vlaha!

Za vas smo porazgovarali s festanjulima Damirom Batičevićem i Ivom Lobrovićem, svoja djela nam je pokazao umjetnik Ivo Grbić, osoba koja je ovjekovječila lik Parca. O časti barjaktara pričao nam je Ivo Herendija iz Cavtata, dok je trombunjer Ivica Grbić iz Mlina, tajnik Društva dubrovačkih trombunjera, otkrio za DuList što znači nositi trombun na ramenu.

Sveti Vlaho slavi se u cijelom svijetu… Portugal, Filipini, Meksiko, Albanija, sve su to mjesta gdje se može naći trag i djelo Parca. No, ipak, najviše ga vole i slave Dubrovčani. Stoga, dragi naši čitatelji, poklanjamo vam prilog za ovogodišnju festu uz želju da u njemu uživate onako kako smo mi uživali radeći ga!

 DuList od srijede možete kupiti na svim kioscima i Pemovim butigama!

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist