Aktualno

POJAVIO SE TREĆI SLUČAJ SUMNJE! Dva muškarca u Zagrebu nisu zaražena koronavirusom

POJAVIO SE TREĆI SLUČAJ SUMNJE! Dva muškarca u Zagrebu nisu zaražena koronavirusom

Za dva muškarca koji su danas došli u Kliniku za infektivne bolesti sumnja u koronavirus je otklonjena

U Hrvatskoj su se tijekom današnjeg dana pojavila tri nova slučaja sumnje na koronavirus, a za dva muškarca je ta sumnja otklonjena. Za trećeg muškarca, koji je u Klinku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević primljen večeras, nalazi testiranja na koronavirus znat će se sutra.

U zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević prvo je danas došao muškarac, koji se u Belgiji družio s kineskim turistima. Zbog povišene temperature htio je isključiti mogućnost zaraze koronavirusom, a nakon pregleda je i pušten kući.

Drugi je muškarac boravio u Kini te je jučer doputovao u Zagreb. U bolnicu je stigao sa simptomima kašlja i grlobolje, a zbog toga je podvrgnut testiranju na koronavirus, a rezultati su negativni, odnosno 38-godišnjak nije zaražen koronavirusom.

U RTL-u Danas dr. Davorka Lukas iz Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ kazala je da je 38-godišnjak bio u Kini i jučer je doputovao redovnom linijom preko Hong Konga i Pariza u Zagreb, a imao je blaže simptome grlobolje i počeo je kašljucati pa se zbog toga krenulo u testiranje, a test se pokazao negativnim.

Objasnila je i da ne preporučuju ljudima koji su bili u Kini da samoinicijativno dolaze u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević već da prvo nazovu svog obiteljskog liječnika i konzultiraju se s njim.

“Mi ne preporučujemo osobama koje su boravile u Kini i koje su u riziku infekcije od koronavirusa da samoinicijativno dolaze, već da nazovu ili svog liječnika obiteljske medicine ili nazovu našu Kliniku i porazgovaraju s našim službama”, kazala je dr. Lukas u RTL-u Danas.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist