Grad

Pojačanje dubrovačkim policajcima ove sezone stiže iz Koreje

Šestero korejskih policajaca, među kojima su dvije policajke, u subotu su stigli u Zagreb. U Hrvatsku ne dolaze turistički već raditi, tijekom srpnja i kolovoza patrolirat će ulicama Zagreba, Splita i Dubrovnika zajedno s hrvatskim kolegama. U Hrvatsku su stigli u sklopu projekta “Sigurna turistička sezona 2019.”, kako bi bili od pomoći turistima, koji nam u velikom broju stižu iz Republike Koreje te kako bi pomogli našim policajcima u komunikaciji s njihovim sugrađanima, piše 24sata.hr

Kao i svi ostali strani policajci, koji su od 2006. godine sudjelovali u ovom projektu, i korejski policajci biti će u svojim prepoznatljivim uniformama, bez oružja te neće imati policijske ovlasti.

Korejski policajci radit će u tri tima, dvoje u Zagrebu, dvoje u Splitu i dvoje u Dubrovniku te će se rotirati svakih dvadeset dana kako bi svih šest obišlo sva tri grada. Obilaziti će prvenstveno područje užeg centra grada, znamenitosti gdje se najviše zadržavaju korejski turisti.

– Naš zadatak je štititi korejske turiste i pomoći hrvatskim policajcima u komunikaciji s njima. U Koreji, Hrvatska je simbol prekrasne zemlje koja ima ugodno vrijeme. Jako mi je drago što imam priliku doći ovdje. Impresionirala me topla dobrodošlica u Hrvatskoj – rekao je viši policijski inspektor Ui Yul Hwang, voditelj tima korejskih policajaca.

Pročitajte još

U KOLOVOZU Grad zakupcima poslovnih prostora i javnih površina pomogao s dodatnih 3 milijuna kuna

Dulist

IZ GRADA PORUČUJU ‘Nismo još preuzeli parking u Mokošici, imali smo primjedbe na izvedbu radova’

Dulist

‘Tko se boji Virginije Woolf’ zatvara parking Gradac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija