Grad

Pojačanje dubrovačkim policajcima ove sezone stiže iz Koreje

Pojačanje dubrovačkim policajcima ove sezone stiže iz Koreje

Šestero korejskih policajaca, među kojima su dvije policajke, u subotu su stigli u Zagreb. U Hrvatsku ne dolaze turistički već raditi, tijekom srpnja i kolovoza patrolirat će ulicama Zagreba, Splita i Dubrovnika zajedno s hrvatskim kolegama. U Hrvatsku su stigli u sklopu projekta “Sigurna turistička sezona 2019.”, kako bi bili od pomoći turistima, koji nam u velikom broju stižu iz Republike Koreje te kako bi pomogli našim policajcima u komunikaciji s njihovim sugrađanima, piše 24sata.hr

Kao i svi ostali strani policajci, koji su od 2006. godine sudjelovali u ovom projektu, i korejski policajci biti će u svojim prepoznatljivim uniformama, bez oružja te neće imati policijske ovlasti.

Korejski policajci radit će u tri tima, dvoje u Zagrebu, dvoje u Splitu i dvoje u Dubrovniku te će se rotirati svakih dvadeset dana kako bi svih šest obišlo sva tri grada. Obilaziti će prvenstveno područje užeg centra grada, znamenitosti gdje se najviše zadržavaju korejski turisti.

– Naš zadatak je štititi korejske turiste i pomoći hrvatskim policajcima u komunikaciji s njima. U Koreji, Hrvatska je simbol prekrasne zemlje koja ima ugodno vrijeme. Jako mi je drago što imam priliku doći ovdje. Impresionirala me topla dobrodošlica u Hrvatskoj – rekao je viši policijski inspektor Ui Yul Hwang, voditelj tima korejskih policajaca.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist