Županija

POHVALILI SE PRIVATNOM PLAŽOM Građani zabrinuti, Županija jasnog stava

Tragom zabrinutosti Dubrovčana u svezi tvrdnje Ville Dubrovnik na vlastitoj web stranici da je plaža u njihovoj koncesiji privatno vlasništo te time isključivo na raspolaganju gostima hotela provjerili smo što o tome kaže odluka Dubrovačko-neretvanske županije u čijoj je i ingerenciji pomorsko dobro ispred samog kompleksa.

Naime, prema njoj, odnosno čl. 5, izričito je navedeno, kako najbolji ponuditelj (u ovom slučaju Villa Dubrovnik) nije ovlašten ograđivati ga, zagrađivati i naplaćivati dodjeljenomu. Također, dužan ga je održavati, štiti, ali i unaprijeđivati u skladu s propisima. Koncesija je dodijeljena na 10 godina počevši od trenutka sklapanja ugovora, dakle lani, no ona se prema čl. 10 iste odluke može oduzeti iz zakonski opravdanih razloga.

‘U slučaju da Najpovoljniji ponuditelj postupi protivno odredbama ove Odluke davatelj koncesije može oduzeti koncesiju za obavljanje djelatnosti uz obvezu Najboljeg ponuditelja na naknadu štete’, stoji u čl. 9 Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred Hotela Ville Dubrovnik.

Podsjetimo još u srpnju 2018. u Palači Ranjina održan je sastanak s ovlaštenicima koncesija na području Grada Dubrovnika, a na temu postupanja prilikom korištenja dodjeljenih područja u koncesije te obveznog pridržavanja mjera zaštite na koncesioniranim područjima. Tom prilikom, a slijedom reakcije građana na možebitno nepravilno postupanje upozoreni su svi koncesionari na nužnost poštivanja zakona i ugovora o koncesiji te na moguće posljedice. Naime, ako se utvrde nepravilnosti u korištenju dodijeljene koncesije predviđene su sankcije sve do raskidanja ugovora. Na sastanku su svi još jednom upozoreni da Županija nije odobrila niti jednu ‘zatvorenu’ koncesiju, kako područja ne mogu biti ograđena, ne smiju se naplaćivati ulaznice te unaprijediti postavljanjem ležaljki itd.

Foto: Čitatelj

Pročitajte još

LASIĆ UZ DAN DRŽAVNOSTI: ‘Zaboraviti ne smijemo, ali živjeti i napredovati moramo’

Dulist

OVE SUBOTE Akcija čišćenja podmorja u Portu

Dulist

‘POĆ’ ĆEMO SVI NA INKANAT’ Smanjenje cijena neće spasiti dubrovačke male iznajmljivače

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija