Natrag
19.12.2018 00:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pogodite koja gradska tvrtka dijeli najveće božićnice

14.12.2015 @ 19:28 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Blagdani su pred vratima. Mnogi građani već su počeli kalkulirati koliko će iz svog kućnog budžeta moći izdvojiti na blagdansku kupnju, a prema procjenama Hrvatske gospodarske komore potrošnja će se ove godine kretati na ‘cifri’ od oko 11,5 milijardi kuna.

No, mnogima će dobro doći i isplata božićnih nagrada, odnosno božićnica. Prema istraživanju portala MojPosao, koje je provedeno na 400 ispitanika više od polovice ih očekuje isplatu blagdanskih nagrada, a svakako treba spomenuti kako su ti iznosi u većini daleko manji od u svijetu uvriježene isplate tzv. trinaeste plaće. Stoga smo i ove godine odlučili istražiti kolike božićnice mogu očekivati zaposlenici u gradskim tvrtkama te samom Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

PR-ovci Grada Dubrovnika jedini nam nisu do zaključenja ovog teksta dostavili odgovor, no usmeno nam je tijekom telefonskog razgovora rečeno kako će se božićnica isplatiti, slično kao i prošle godine. Tada je, podsjetimo, iznos bio tisuću kuna po djelatniku. Dubrovačko-neretvanska županija, iako je skoro sredina prosinca, odluku o isplati blagdanske nagrade još uvijek nije donijela, a ista će se isplatiti sukladno proračunskim mogućnostima. No, kako doznajemo, vrlo je izgledno kako će taj iznos biti 1250 kuna po zaposleniku.

I božnićnice i darovi za djecu
Prema podatcima koji su nam poslani iz gradskih tvrtki, iako neke još nisu definirale iznos nagrada za zaposlenik, ili nam ih nisu dostavili, najveću božićnicu imat će djelatnici…

Članak u cijelosti pričitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana