Grad

Pogodite koja gradska tvrtka dijeli najveće božićnice

Pogodite koja gradska tvrtka dijeli najveće božićnice

Blagdani su pred vratima. Mnogi građani već su počeli kalkulirati koliko će iz svog kućnog budžeta moći izdvojiti na blagdansku kupnju, a prema procjenama Hrvatske gospodarske komore potrošnja će se ove godine kretati na ‘cifri’ od oko 11,5 milijardi kuna.

No, mnogima će dobro doći i isplata božićnih nagrada, odnosno božićnica. Prema istraživanju portala MojPosao, koje je provedeno na 400 ispitanika više od polovice ih očekuje isplatu blagdanskih nagrada, a svakako treba spomenuti kako su ti iznosi u većini daleko manji od u svijetu uvriježene isplate tzv. trinaeste plaće. Stoga smo i ove godine odlučili istražiti kolike božićnice mogu očekivati zaposlenici u gradskim tvrtkama te samom Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

PR-ovci Grada Dubrovnika jedini nam nisu do zaključenja ovog teksta dostavili odgovor, no usmeno nam je tijekom telefonskog razgovora rečeno kako će se božićnica isplatiti, slično kao i prošle godine. Tada je, podsjetimo, iznos bio tisuću kuna po djelatniku. Dubrovačko-neretvanska županija, iako je skoro sredina prosinca, odluku o isplati blagdanske nagrade još uvijek nije donijela, a ista će se isplatiti sukladno proračunskim mogućnostima. No, kako doznajemo, vrlo je izgledno kako će taj iznos biti 1250 kuna po zaposleniku.

I božnićnice i darovi za djecu
Prema podatcima koji su nam poslani iz gradskih tvrtki, iako neke još nisu definirale iznos nagrada za zaposlenik, ili nam ih nisu dostavili, najveću božićnicu imat će djelatnici…

Članak u cijelosti pričitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist