Kultura

“Pogledi” Daria Kulišića

U studiu Let 777 ove subote otvorena je izložba Daria Kulišića pod nazivom „Pogledi“. Izložba problematizira odnos javnog i intimnog prostora, eksperimentira s viđenim i manje viđenim kroz niz fotografija, pokazuje sudbinu prostora koji ga zaokuplja.

Dario Kulišić još krajem 80-ih sudjeluje u radu i stvaranju Art radionice Lazareti, a obol daje i u samom programu ARL dovodeći pripadnike riječke scene u Dubrovnik koje je upoznao studirajući psihologiju u Rijeci.

– Nakon nezaboravne izložbe "Place and destiny" i projekta Otok '96, u kojem je bio nevidljivo – vidljiv, karakteristično za Daria, on nestaje, i evo nekako se poput feniksa opet pojavljuje, što je meni užasno drago. Od samih ga početaka smatram velikim talentom. Promatram ga zadnjih godina kako gori oko objektiva fotoaparata i ne samo fotografije – uvodno je na otvaranju izložbe "Pogledi" rekao umjetnik Božidar Jurjević, dodajući kako je ova izložba fotografija jedna od ponajboljih koje je vidio posljednjih godina.

Sam Kulišić je istakao kako je pokušao nejasnim vizurama, staviti u odnos javni i intimni prostora, i izvući jednu apstraknu emociju koja nije baš najoptimističnija.
– Nemogućnost definiranja čvrstog uporišta i relevantne perspektive je na neki način odredilo ime same izložbe "Pogledi". Interijer postaje javni prostor, a eksterijer postaje intimni prostor. Zanimalo me iz fizičkog, konkretnog apstrahirati emociju koja me na neki način već duže zaokuplja, a sukladno vremenu u kojem živimo – komentirao je svoje "Poglede" Dario Kulišić.

Izložba je otvorena do 21. prosinca i može se pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

Pročitajte još

LINĐOVICE I NJIHOVIH 20 GODINA Ljubav prema klapskoj pjesmi povezala nas je u veliku obitelj

Leona Rašica

Dubrovačke ljetne igre gostuju na KotorArt festivalu

Dulist

O mentalnom zdravlju mladih progovorila ‘Marta i sedam strahova’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija