Grad

Pogledajte prijedlog Gradskog kotara Grad za Proračun 2019.

Pogledajte prijedlog Gradskog kotara Grad za Proračun 2019.

Gradski kotar Grad uputio je na adresu Pred Dvorom 1 prijedloge za uvrštenje u proračun za 2019. godinu.

Kako se navodi u priopćenju za medije, prijedlozi su doneseni na sjednici kotarskog vijeća, a isti predstavljaju i dio programa rada gradskog kotara za 2019. godinu.

-Prijedlozi su poredani te izabrani od strane vijećnika kotara te je svaki prijedlog bodovan prema važnosti. Na prijedloge do broja 8, trebalo bi obratiti veću pozornost i hitnost u izvedbi jer su vijećnici kotara njih izdvojili kao prioritetne u izvedbi, ali ništa manje važne od ostalih prijedloga – navode iz kotara.

Prvih osam prijedloga tako se odnosi na osiguravanje vozila hitne pomoći u Gradu od 1. svibnja do 31. listopada, a kako ovo pitanje nije u ingerenciji Grada predlaže se da se isto osigura kao nadstandard. Tu je i prijedlog za razradu i provedbeni projekt idejnog rješenja rješavanja problema parkiranja s montažnim garažama kao i realizacija pothodnika na Pilama. Treće po važnosti jest instaliranje mjerača buke kako bi se dobili službeni brojčani podaci o razini buke u Gradu radi učinkovitog djelovanja na zvučno onečišćenje.

Uz to, potrebno je instalirati uređaje za praćenje i mjerenje potresa. Odnosno GK Grad predlaže da se u proračunu za iduću godinu osiguraju sredstva za nabavu, instaliranje te umjeravanje najmanje devet akcelerografa, a kako bi Grad mogao opažati, djelovati na ojačanju te uvrditi kvalitetu protupotresne obnove objekata u Gradskoj jezgri. Tu su još i prijedlozi koji se tiču redovnog održavanja gradskih ulica, brzog interneta u Kotaru Grad, besplatnog odvoza krupnog otpada i odlaganje bar jednom mjesečno u Gradu o trošku Grada te uređenja igrališta ispod Minčete.

Ostale prijedloge pročitajte u priloženom dokumentu.

kotar proracun 2019predano-na-urudzbiranje

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist