Županija

Pogledajte kako će izgledati Centar za gospodarenje otpadom ‘Lučino razdolje’

Pogledajte kako će izgledati Centar za gospodarenje otpadom 'Lučino razdolje'

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ”Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Lučino razdolje” potpisali su u petak u Dubrovniku ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić i direktor Agencije za gospodarenje otpadom d.o.o. Josip Bačić.

Radi se o projektu od državnog značaja čiji ukupni prihvatljivi troškovi iznose 408.686.935,00 kuna, od čega je 70,18 posto osigurano iz fondova EU, 19.82 posto osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10,00 posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija. Završetak projekta očekuje se do kraja 2022. godine. Prvi terenski radovi koji se indirektno vežu na projekt CGO LR započeli su koncem 2019. godine, a posrijedi je o rekonstrukcija ceste Trnovica – Čepikuće vrijedne gotovo devet milijuna kuna. Obujam zahvata Centar za gospodarenje otpadom „Lučino razdolje“ (CGO „Lučino razdolje“) je cca 34,4 ha od čega se unutar ograde CGO „Lučino razdolje“ nalazi cca 19 ha. Predviđeni vjek trajanja zahvata je 25 godina. Uz gradnju samog centra, projekt obuhvaća gradnju šest pretovarnih stanica u Dubrovniku, Metkoviću, Janjini, na Mljetu, Lastovu i Korčuli.

Izgradnja CGO „Lučino razdolje“ planirana je u svrhu uspostave integralnog sustava gospodarenja otpadom na području Dubrovačko – neretvanske županije, a cilj mu je da služi organiziranom, gospodarski usmjerenom i cjelovitom načinu gospodarenja otpadom s navedenog područja (5 gradova: Dubrovnik, Korčula, Ploče, Metković i Opuzen te 17 općina: Blato, Dubrovačko primorje, Janjina, Konavle, Kula Norinska, Lastovo, Lumbarda, otok Mljet, Orebić, Pojezerje, Slivno, Smokvica, Ston, Trpanj, Vela Luka, Zažablje i Župa dubrovačka.)

U galeriji pogledajte kako će izgledati CGO “Lučino razdolje”.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist