Grad

Pogledajte kad i gdje će Sanitat zaprašivati protiv komaraca

Pogledajte kad i gdje će Sanitat zaprašivati protiv komaraca

Iz gradske tvrtke Sanitat obavještavaju građane kako će se od 15. srpnja vršiti larvicidna dezinsekciju u sljedećim terminima na navedenim područjima: 15. srpnja područje Gruža i Nuncijate;
16. srpnja područje Lapada; 17. srpnja područje Gorice Sv. Vlaha i Montovjerne; 18. srpnja područje Pile – Kono; 19. srpnja područje Ploča; 22. srpnja područje otoka Lokruma i povijesne gradske jezgre; 23. srpnja Park Gradac, Danče i Sustjepan; 24. srpnja područje Komolca, Rožata i Mokošice; 25. srpnja područje Lozice, Štikovice, Velikog i Malog Zatona

Pod pojmom larvicidne dezinsekcije podrazumijeva se sprječavanje razvoja i uništavanje razvojnih oblika komaraca (jajašaca, ličinki, kukuljica). Na javnim površinama larvicidnu dezinsekciju provodi ovlašteni DDD koncesionar od travnja do listopada. Obrađuju se potencijalna legla komaraca koja se ne mogu ukloniti: ulični slivnici oborinske vode, druge manje nakupine vode na javnim površinama (fontane i sl.) i nakupine kišnice koje se ne mogu ukloniti (u gumama, različitim kontejnerima) na zapuštenim javnim površinama.

Na privatnim površinama, a nakon prijave građana, lokacije pojedinih žarišta tigrastog komarca se provjeravaju i upućuju DDD koncesionaru radi tretmana. Na površinama oko kuća, u okućnicama, u dvorištima i u vrtovima treba obraditi legla koja se ne mogu ukloniti: slivnike oborinske vode, druge odvodne sifone u dvorištima kuća, legla u/oko septičkih/crnih jama, vodospremnike i bačve za zalijevanje u vrtovima, druge nakupine zaostale vode (u gumama, dekorativnim bazenima i fontanama, brodicama i dr. različitim kontejnerima).

Obrada se mora obaviti uz pristanak vlasnika ili predstavnika vlasnika. Prije provedbe kemijskih mjera potrebno je fizički ukloniti legla ukoliko je to moguće. Iz Sanitata napominju da gore navedeno tretiranje nije štetno i opasno kako za ljude tako i za životinje.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist