Zanimljivosti

Podvala o zatvaranju ambulante u Cavtatu

Pismo u kojem se najavljuje zatvaranje ambulante u Cavtatu objavljeno u pojedinim medijima najobičnija je i najsramotnija podvala, koja nema nikakve veze s istinom. O ukidanju ambulante Općina Konavle nije dobila nikakvu službenu obavijest.

Istina je samo kako je Općina neslužbeno obaviještena da se namjerava smanjiti broj radnih dana u tjednu laboratorija za vađenje krvi.

Općina se najenergičnije protivi bilo kakvom smanjenju standarda medicinske skrbi stanovništvu Konavala zbog čega je sufinancirala rad hitne pomoć, fizijatra, kardiologa. Samo za rad laboratorija u Cavtatu, Općina izdvaja 22 tisuće kuna mjesečno dok neke općine izdvajaju od 2 tisuće do maksimalno 2 i pol tisuće kuna.

U Općini s 8 tisuća stanovnika djeluju dva laboratorija, dvije ambulante s liječničkim osobljem, dvije stomatološke ambulante, hitna pomoć s liječničkim timovima, pedijatar, fizijatar, te najmoderniji ultrazvuk, uređaj za ergometriju, kao i kardiolog. Nije nam poznato da bilo koja općina u Republici Hrvatskoj ima ovakav standard medicinske skrbi za svoje stanovnike.

Objavljeno pismo prepuno je laži i neistina! Zar bi Općina Konavle trebala otvarati trgovine po Cavtatu? Činjenica je kako na području Konavala radi nekoliko izvrsno opremljenih trgovačkih lanaca dok se u samom Cavtatu priprema otvaranje trgovine koja će zadovoljiti sve potrebne standarde.

Onoga trenutka kada je zatvorena trgovina u Cavtatu, tamošnji je  Mjesni odbor organizirao besplatan prijevoz svim mještanima do najbliže druge trgovine u kojoj bi se opskrbili potrebnim namirnicama. Prijevoz će ostati besplatan dok se ne otvori nova i moderna trgovina.

 načelnik Općine Konavle

 Luka Korda

Pročitajte još

Dubrovnik ima nove mlade kazališne kritičare!

Dulist

PETO IZDANJE MOTIONA ‘Ova radionica bit će najbolja dosad’

Dulist

VESELO U DOMU ZA STARIJE Otvorena izložba likovnih radova ULIPUD-a uz pjesmu i poeziju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija