Zanimljivosti

Podvala o zatvaranju ambulante u Cavtatu

Podvala o zatvaranju ambulante u Cavtatu

Pismo u kojem se najavljuje zatvaranje ambulante u Cavtatu objavljeno u pojedinim medijima najobičnija je i najsramotnija podvala, koja nema nikakve veze s istinom. O ukidanju ambulante Općina Konavle nije dobila nikakvu službenu obavijest.

Istina je samo kako je Općina neslužbeno obaviještena da se namjerava smanjiti broj radnih dana u tjednu laboratorija za vađenje krvi.

Općina se najenergičnije protivi bilo kakvom smanjenju standarda medicinske skrbi stanovništvu Konavala zbog čega je sufinancirala rad hitne pomoć, fizijatra, kardiologa. Samo za rad laboratorija u Cavtatu, Općina izdvaja 22 tisuće kuna mjesečno dok neke općine izdvajaju od 2 tisuće do maksimalno 2 i pol tisuće kuna.

U Općini s 8 tisuća stanovnika djeluju dva laboratorija, dvije ambulante s liječničkim osobljem, dvije stomatološke ambulante, hitna pomoć s liječničkim timovima, pedijatar, fizijatar, te najmoderniji ultrazvuk, uređaj za ergometriju, kao i kardiolog. Nije nam poznato da bilo koja općina u Republici Hrvatskoj ima ovakav standard medicinske skrbi za svoje stanovnike.

Objavljeno pismo prepuno je laži i neistina! Zar bi Općina Konavle trebala otvarati trgovine po Cavtatu? Činjenica je kako na području Konavala radi nekoliko izvrsno opremljenih trgovačkih lanaca dok se u samom Cavtatu priprema otvaranje trgovine koja će zadovoljiti sve potrebne standarde.

Onoga trenutka kada je zatvorena trgovina u Cavtatu, tamošnji je  Mjesni odbor organizirao besplatan prijevoz svim mještanima do najbliže druge trgovine u kojoj bi se opskrbili potrebnim namirnicama. Prijevoz će ostati besplatan dok se ne otvori nova i moderna trgovina.

 načelnik Općine Konavle

 Luka Korda

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist