Natrag
25.3.2019 10:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Poduzimamo aktivnosti za produljenje sezone’

1.10.2013 @ 12:35 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Tijekom prvih osam mjeseci 2013. godine, broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 31.799 tisuća, što u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje predstavlja rast od čak 18,1 posto, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

U spomenutom razdoblju, novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile su 21,7 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba. Najviše osoba zaposleno je u zanimanjima: konobar (+21,8 posto u odnosu na lani), kuhar (+18,2 posto u odnosu na lani) i sobarica (+2,3 posto u odnosu na lani).

– Porast broja novozaposlenih u turističkim zanimanjima pokazuje da se glavni dio turističke godine vrlo dobro odvijao te da je i u mjesecu kolovozu rasla potreba za novim kadrovima. S obzirom na dobru najavu posezone, vjerujemo kako će se sezoncima produljiti ugovori te da će zaposleni u turističkim djelatnostima na određeno vrijeme dulje ostati na svojim radnim mjestima. Ministarstvo turizma poduzima brojne aktivnosti kako bi se produljila sezona, čime bi se povećao i broj stalno zaposlenih u turističkim djelatnostima te povećala potrošnja – naglašava ministar Darko Lorencin.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana