Županija

Poduzetnički inkubator u Pločama očekuje prve stanare

Poduzetnički inkubator u Pločama očekuje prve stanare

Dubrovačko-neretvanska županija okončala je radove na poduzetničko-impulsnom centru Ploče, čime je područje Grada Ploče i doline Neretve dobilo značajan objekt koji će služiti poduzetnicima početnicima i ostalim subjektima koji svoje aktivnosti budu mogli provesti u prostorijama ove zgrade.

Župan Nikola Dobroslavić donio je Pravilnik o korištenju usluga poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra Ploče kojim se uređuje proces inkubacije i post-inkubacije poduzetnika, a poglavito kriterij za ulazak u prostor inkubatora, korištenje poslovnih prostorija, vrstu i način korištenja ostalih usluga inkubatora te visinu i način plaćanja naknada, koje su u prvim godinama minimalne ili besplatne za određene djelatnosti (proizvodnja).

Poduzetnički inkubator dio je poduzetničke potporne infrastrukture kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima-početnicima u prvim godinama poslovanja, a kroz sufinanciranje zakupa poslovnog prostora te korištenje pratećih poslovnih i intelektualnih usluga.

Inkubatorom će upravljati Centar za poduzetništvo d.o.o., institucija koja je u suradnji s gospodarskim subjektima, javnim institucijama i svim dionicima usmjerena na razvoj poduzetništva u Županiji.

Nakon provedenog iskaza interesa očekuje se i skora objava Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za subvencionirano korištenje Poduzetničkog inkubatora Ploče. U okviru ovog prostora poduzetnicima početnicima na raspolaganju su šest poslovnih te tri proizvodna prostora. Također poduzetnici početnici na raspolaganju će imati dvoranu za sastanke, pomoć pri poslovanju putem Centra za poduzetništvo, korištenje opreme i slično.

Svi zainteresirani mogu detaljnije informacije dobiti u Županijskom centru za poduzetništvo, izravno ili putem maila; dcp@dcp.hr.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist