Natrag
22.4.2018 06:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Poduzetnici podržavaju liniju Komarna-Brijesta

3.7.2012 @ 13:46 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Da bi pronašli najbolje, Županijska komora je pregledala 3537 izvještaja društava, i pronašla ih u turizmu, industriji, informatici. Ističemo ih kako bi bili primjer drugima i potakli ostale gospodarske subjekte

– istaknula je uvodno na dodjeli Plaketa Zlatne kune ovogodišnjim dobitnicima i priznanja Hrvatske gospodarske komore za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu u 2012. predsjednica Županijske komore Terezina Orlić.

No, prema njenim riječim u prošloj godini gospodarski sektor ostvario je nezadovoljavajuće rezultate –  8 milijuna kuna prihoda, 9, 1 milijuna rashoda, od čega je ostvareno 493, 8 milijuna kuna dobitii te oko 800 milijuna kuna gubitka.

-U takvim okolnostima trebamo naglasiti da upravo 70 posto ukupne dobiti ostvaruje malo i srednje poduzetništvo  koje je generator gospodarstva i koje upumpava svježu krv i kojeg upravo zbog toga treba poticati. Također 40 posto zaposlenih je u sektoru malog i srednjeg poduzetništva – naglasila je Orlić.

Osvrnula se i na skori ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, istaknuvši kako je neophodno nastaviti gradnju Pelješkog mosta:

-Apeliramo na Vladu da to i učini i neka nađe prikladan model za to. Znamo da se to ne može tek tako učiniti, stoga kao alternativno rješenje gospodarski subjekti ove županije predlažu povezivanje trajektnom linijom Komarna-Brijesta i da se pri tome postupno pristupi realizaciji dijela Pelješkog mosta –  istaknula je Orlić.

Okupljenima su se obratili i predstavnici dobitnika, te župan Nikola Dobroslavić i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana