Grad

PODUZETNICE, PRIJAVITE SE Potpora gospodarskim subjektima u vlasništvu žena

PODUZETNICE, PRIJAVITE SE Potpora gospodarskim subjektima u vlasništvu žena

Grad Dubrovnik raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama, a koji obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu (50 posto i više), a koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva.

Kako prenose iz Gradske uprave, poslovne aktivnosti za koje se Programom dodjele potpora male vrijednosti ženama poduzetnicama na području Grada Dubrovnika (Službeni glasnik broj 3/19) odobravaju sredstva podijeljene su u dvije kategorije. Prva obuhvaća inicijalne troškove opremanja poslovnog prostora, izrade poslovnog plana, konzultantske usluge, izradu web stranice i sufinanciranje troškova čuvanja djece poduzetnicama početnicama, dok su drugom kategorijom obuhvaćene inovacije uvedene u poslovne postupke.

Jedna poduzetnica odnosno podnositeljica zahtjeva može podnijeti samo jednu prijavu za jednu ili više namjena iz članka 6. Programa, s tim da pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše do 10 tisuća kuna. Intenzitet potpore je do sto posto prihvatljivih troškova, do razine maksimalnog iznosa.

Rok za prijavu na ovaj javni poziv počinje danom objave Javnog poziva na službenoj stranici Grada Dubrovnika i traje ukupno 20 dana s tim da se prijave primaju zaključno do 12 sati posljednjeg dana trajanja javnog poziva na pisarnicu Grada Dubrovnika.

Uvjeti i propozicije ovog Javnog poziva, informacije o načinu prijave, potrebnoj dokumentaciji kao i sve ostale pojedinosti dostupne su u tekstu Poziva odnosno uz objavu istog na stranicama Grada Dubrovnika te na stranici nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more.

Sredstva za provedbu ovog javnog poziva osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika za 2019. godinu, u Upravnom odjelu za turizam, gospodarstvo i more u ukupnom iznosu od 200 tisuća kuna.

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist