Natrag
26.4.2018 11:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Podsjeća me na 2003.”

10.7.2012 @ 12:31 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Što misle o odluci Libertasa o naplati prijevoza u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, prvi put u zadnjih deset godina, pitali smo kao građane ovog grada Nika Šalju, Dubravku Šuicu i Antuna Pravedana.

– Nepotrebna odluka kojom se narušava tradicija. Trebalo je zadržati staru naviku nenaplaćivanja, posebno jer će prilaz Pilama i Povijesnoj jezgri večeras biti zabranjen. Besplatan prijevoz bi svakako pomogao građanima i to ne smatram dobrom odlukom – kazao nam je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

– Ta me odluka podsjeća na 2003. godinu i dolazak Svetog Oca, pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, kada je također naplaćivan prijevoz. Svakako je riječ o lošem potezu Grada i vodstva Libertasa – kazala je predsjednica dubrovačkog HDZ-a, gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica.

– Smatram da to nije primjereno. Ako je tradicija stvarno tako duga, mogli su je i danas zadržati. Ne znam je li razlog tome odnos Libertasa prema susjednim općinama. Nije mi jasno, jer ne vjerujem da Grad nije mogao to isfinancirati. Grad služi građanima, a ne građani Gradu. Tko god je donio takvu odluku, pogriješio je – rekao nam je predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Antun Pravedan.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana