Natrag
22.4.2018 02:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

Podrhtava Italija, od jutra 39 potresa

29.5.2012 @ 18:41 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Sjever Italije danas je ponovno podrhtavao, 15 osoba izgubilo je živote, sedam ih se smatra nestalima.

Novi snažan potres magnitude 5,8 dogodio se nedaleko od Modene, u sjevernoj Italiji, a upravo je to područje prije samo devet dana pogodio potres koji je odnio sedam života i u kojem je srušeno i oštećeno više stotina zgrada.

Podrhtavanje se osjetilo i u Hrvatskoj i to od Istre preko Rijeke sve do Zagreba. Stoga se i među hrvatske građane uvukla određena doza straha, posebno iz razloga što je Hrvatska, posebno njen sjeverozapadni te južni dio seizmički aktivno područje.
Mediji su objavili informacije koje govore kako je Italiju od jutra pogodilo čak 39 potresa. Područje Bologne u samo 20 minuta, i to između 13. 10 i 13.30 sati, pogodilo je čak pet potresa, od kojih je najjači iznosio 3,8 stupnjeva po Richteru.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana