Politika

PODNIJELI TUŽBU Barač, Bogdanović i Vlahušić traže poništenje ugovora između Grada i DPDS-a

PODNIJELI TUŽBU Barač, Bogdanović i Vlahušić traže poništenje ugovora između Grada i DPDS-a

Gradski vijećnik i predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač uputio je priopćenje u kojem se osvrnuo na tužbu koju je zajedno s bivšim gradonačelnicima Dubrovnika Vidom Bogdanovićem i Androm Vlahušićem podnio pred Općinskim sudom u Dubrovniku radi poništenja Ugovora o održavanju i korištenju gradskih zidina zaključenog između Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS). Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Motiv pokretanja ovog postupka nije suzbijanje aktivnosti obnove spomenika kulture na području Dubrovnika, već dovođenje djelatnosti gospodarenja i upravljanja zidinama u zakonske okvire jer sadašnji način upravljanja zidinama koje provodi DPDS nije u skladu s postojećim zakonskim propisima.

Ovo rješavanje pravnog problema odnosa između Grada Dubrovnika i DPDS-a treba se tretirati kao zalaganje za ostvarivanje javnog interesa te transparentnosti u upravljanju javnim dobrima, a nije napad ni na pojedince, tradiciju ni samu Udrugu. Vjerujem kako je javnosti već poznato da DPDS kao udruga građana nije obveznik fiskalizacije, nije dužna raspisivati javne natječaje za izvođenje radova. Takvi uvjeti u Republici Hrvatskoj su hranjiva podloga za korupciju i kriminal. Temelj svake pravne države je provođenje zakonskih propisa i ravnopravnost pred zakonom – stoji u Baračevu priopćenju.

Detalje tužbe možete provjeriti na poveznici ispod teksta.

Tužba na utvrđenje

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist