Natrag
20.4.2018 12:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Podmorje u Tihoj čistili i turisti

10.6.2012 @ 8:36 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

Pun kamion guma, boca, cijevi i raznog otpada izvadili su iz podmorja u Uvali Tiha u Cavtatu tijekom akcije čišćenja ronioci cavtatskog kluba Epidaurum. Bila je to prva u nizu akcija čišćenja podmorja koju je organizirao Mjesni odbor Cavtat.

Uz 30 ronioca, akciji se priključila i grupa njemačkih turista, članovi nevladinih udruga s područja Konavala, a rado su pomagali i najmlađi. U čišćenju cavtatskog podmorja i uređenju pomorskog dobra na području stare cavtatske luke kao i Uvale tiha sudjelovali su brojni mještani Cavtata, Oboda, Poluganja, Tihe i Zvekovice.

Iz Mjesnog odbora Cavtat sa zadovoljstvom najavljuju kako se akcije čišćenja podmorja u Uvali Tiha nastavljaju do kraja lipnja, a posebno oko tzv. Plosnog rata. Stoga pozivaju mještane da izmjeste stare barke kako bi se to područje moglo urediti.

Za kraj lipnja bit će organizirano uređenje ribarske kućice na obližnjem otoku Mrkanu. Akcija je to, kojoj će se, uvjereni su u Mjesnom odboru Cavtat, odazvati veliki broj mještana.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana