Aktualno

“Podjela u dvije regije nepravedna i pogrešna”

"Podjela u dvije regije nepravedna i pogrešna"

Župan Nikola Dobroslavić, zajedno sa županima Hrvatske zajednice županija, sudjelovao je na sastanku s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i europskih fondova Brankom Grčićem na kojemu se razgovaralo o novoj podjeli Hrvatske na dvije statističke regije.

Uoči sastanka s Grčićem, župani su imali i sjednicu Izvršnog odbora HZŽ na kojoj su ponovili svoj stav da je nova podjela Hrvatske na dvije umjesto dosadašnje tri statističke regije „neprimjerena i nepravedna, osobito prema najslabije razvijenoj Slavoniji“. Također, župani su ustvrdili kako nije korektan odnos prema Vlade prema njima jer da niti su oko ove odluke konzultirani niti su ikada bili pozvani na sastanak kod predsjednika Vlade ili nekog od ministara. Susret s Grčićem bio je prvi takav sastanak u više od osam mjeseci nove Vlade, a uslijedio je nakon zahtjeva HZŽ.

Na sastanku kod Grčića župani su kazali kako razumiju problem koji je Zagreb donosio dosadašnjoj Sjeverozapadnoj regiji, ali da je on trebao biti riješen na način da se Zagreb izdvoji u samostalnu statističku regiju, a ne „preko leđa najslabije razvijenih“. Iako je Grčić pokušavao opravdati podjelu na dvije regije, župani su ostali u uvjerenju kako je riječ o „nepromišljenoj, nepravednoj i pogrešnoj odluci“.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist