Aktualno

“Podjela u dvije regije nepravedna i pogrešna”

Župan Nikola Dobroslavić, zajedno sa županima Hrvatske zajednice županija, sudjelovao je na sastanku s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i europskih fondova Brankom Grčićem na kojemu se razgovaralo o novoj podjeli Hrvatske na dvije statističke regije.

Uoči sastanka s Grčićem, župani su imali i sjednicu Izvršnog odbora HZŽ na kojoj su ponovili svoj stav da je nova podjela Hrvatske na dvije umjesto dosadašnje tri statističke regije „neprimjerena i nepravedna, osobito prema najslabije razvijenoj Slavoniji“. Također, župani su ustvrdili kako nije korektan odnos prema Vlade prema njima jer da niti su oko ove odluke konzultirani niti su ikada bili pozvani na sastanak kod predsjednika Vlade ili nekog od ministara. Susret s Grčićem bio je prvi takav sastanak u više od osam mjeseci nove Vlade, a uslijedio je nakon zahtjeva HZŽ.

Na sastanku kod Grčića župani su kazali kako razumiju problem koji je Zagreb donosio dosadašnjoj Sjeverozapadnoj regiji, ali da je on trebao biti riješen na način da se Zagreb izdvoji u samostalnu statističku regiju, a ne „preko leđa najslabije razvijenih“. Iako je Grčić pokušavao opravdati podjelu na dvije regije, župani su ostali u uvjerenju kako je riječ o „nepromišljenoj, nepravednoj i pogrešnoj odluci“.

Pročitajte još

ZAJEDNIČKE GROBNICE BONINOVA GOTOVO POPUNJENE Kamo s posmrtnim ostatcima nakon 10 godina?

Leona Rašica

ZANIMLJIV PROJEKT Najljubaznijima dubrovačkim vozačima prigodni pokloni

Dulist

Državne prvake ugostili župan i gradonačelnik, rasterećeni odlaze na završnicu Lige prvaka

Dulist