Natrag
21.2.2019 21:42

facebook

twitter

google

rss

dulist

Podizanje svijesti o zdravoj prehrani

28.3.2012 @ 13:19 Ana Prohaska Aktualno
6;6

Podijelite:

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva ponovno otvara svoja vrata ovog petka u hotelu Argosy.

Sajam se organizira još od 2004.godine kada se zvao Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja. Cilj mu je privući proizvođače s područja cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a ove se godine očekuje aktivno sudjelovanje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma, Turističke zajednice Republike Hrvatske, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, a svoj dolazak potvrdili su eminentni znanstvenici i renomirani proizvođači zdrave hrane i ljekovitog bilja.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode gospodarstva i čovjeka, kroz izobrazbu putem predavanja, radionica, okruglih stolova, znanstvenih kongresnih skupova. U sklopu ovogodišnjeg sajma, kako bi se podigla kvaliteta nastupa izlagača i kvaliteta ekoloških proizvoda, bit će dodijeljene i  nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod, naj-biljni proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u Republici Hrvatskoj.

Sutra, u četvrtak 28. ožujka, dan uoči otvaranja Sajma u hotelu Argosy održat će se nekoliko radionica i okruglih stolova i to „HBOR- Mogućnosti financiranja malog gospodarstva“, „Jeli u Dubrovačko – neretvanskoj županiji moguć razvoj koji  čuva okoliš?“ , „Zakonodavni uvjeti za punionice meda i pčelare (HACCP- u pčelarstvu)“, dok će se u 15 sati i 30 minuta održati i susret izlagača i kupaca (nositelja turističko – ugostiteljskih djelatnosti, trgovaca i ostalih).      

Svečano otvaranje Sajma najavljeno je za petak, 30. ožujka na Trgu Marina Držića ispred otela Tirena, a trajat će do subote 31. ožujka. 
 
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana