Županija

PODIZANJE SVIJESTI O uklanjanju azbesta iz životne okoline

Udruga Moj otok, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, održala je predavanje o uklanjanju azbesta iz životne okoline u prostorijama Centra za poduzetništvo.

Udruga provodi predavanja u svim županijama unutar akcije ‘Moja Hrvatska bez azbesta’, koja je pokrenuta 2012. godine na otoku Krku. Do kraja 2018. godine održano je 127 prezentacija diljem Hrvatske.

Pisanu podršku akciji imaju od svih županija u Hrvatskoj te svojim djelovanjem podižu svijest o opasnosti azbesta, ali i načinu otklanjanja istog kao i načinima zbrinjavanja. Nenad Maljković, predsjednik Udruge govorio je o primjerima zbrinjavanja otpada na raznim lokacijama unutar Republike Hrvatske i o zakonskim aktima vezanim uz otklanjanje azbesta. Također, naglasio je i opasne posljedice po zdravlje udisanja azbesta i azbestnih čestica, kako navode iz Županije.

Predavanju su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

IZ OPĆINE KONAVLE Preporuča se i dalje tretirati masline protiv maslinine muhe

Dulist

RADOVI U KONAVLIMA Uređuje se trg iza Crkve sv. Nikole u Čilipima

Dulist

SJEDNICA GOSPODARSKOG VIJEĆA ŽUPANIJSKE KOMORE Savić: Euro najranije 2023. godine

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija