Zanimljivosti

Podijeljeno 10 stipendija

Podijeljeno 10 stipendija

U Lazaretima u prostorijama DEŠE – Dubrovnik upriličeno je uručenje stipendija učenicima obrtničkih zanimanja Dubrovačko – neretvanske županije. Predsjednik zaklade Libertas Foundation iz San Pedra, California, Niko Hazdovac 

s članovima odbora Fonda Antom i Evelyn Mrgudić te Vlahom Lonzom, Božidarom Draškovićem i Lucom Hazdovac uručili su deset stipendija učenicima obrtničkih škola, za školsku godinu 2011/2012.

Posebna gošća bila je kćer Ante i Evelyn Mrgudić, utemeljitelja ovog fonda, gospođa Kate Mrgucić. Dobitnici su učenici obrtničkih zanimanja: klesar, frizer, cvjećar, kuhar, slastičar, elektroinstalater i automehaničar te dolaze iz Mravinjca u Dubrovačkom primorju, Vela Luke, Konavala, Mokošice, Mljeta i Dubrovnika.
 
Ovo je deveta godina za redom kako Libertas Foundation pomaže učenike strukovnih škola iz Dubrovačko-neretvanske županije, a cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u domicilnom mjestu, motivacija za bolje učenje te pomoć loše stojećim obiteljima učenika.
 
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist