Grad

‘PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA’ Ovdje možete donijeti pakete za potrebite

'PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA' Ovdje možete donijeti pakete za potrebite

I ove godine Caritas Dubrovačke biskupije organizira akciju ”Podijelimo radost Božića”.

Pakete s nekvarljivom hranom (kao npr. ulje, šećer, brašno, konzerve, paštete, sočivice (grah, leća, slanutak,…), čaj, kava, hrana za djecu i sl. ) i higijenskim potrepštinama ( kao npr. deterdžent za rublje i suđe, sapuni, šamponi, kupke, higijenski ulošci za žene i sl. pelene za djecu, vlažne baby maramice i sl.) ove se godine naši sugrađani mogu donijeti na Pile u subotu, 19. prosinca od 9 do 16 sati, i nedjelju, 20. prosinca od 9 do 13 sati)
Prikupljena pomoć će se ove godine uputiti u Caritas Gospićko-senjske biskupije koji će ih podijeliti potrebitima u njihovom kraju.

Humanitarna akcija “Podijelimo radost Božića” tradicionalna je akcija koju po deveti put organizira Vijeće za život i obitelj, Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije uz suradnju Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Dubrovnik i dubrovačke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva. Akciji se redovito odazivaju dubrovačke obitelji, ali i institucije poput škola, vrtića, Grada i Županije. Dosadašnji medijski promotori akcija bili su dubrovački sportaši koji su i volontirali na Pilama, dočekujući sugrađane koji su donosili pakete hrane i higijenskih potrepština.

Prikupljeni paketi dosada su se slali u siromaštvom najugroženije dijelove Lijepe naše: u Knin, Kistanje, sisački kraj i to potrebitima u mjestima Vojnić, Gvozd, Hrvatska Kostajnica, Hrvatska Dubica i Gora.

FOTO: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist