Crna kronika

Podignute optužnice zbog razbojništva u Zračnoj luci

Podignute optužnice zbog razbojništva u Zračnoj luci

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv 46-godišnjeg hrvatskog državljanina i 40-godišnje državljanje BiH zbog razbojništva u Zračnoj luci. Naime, optužnica je protiv 46-godišnjaka podignuta zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja i kaznenog djela razbojništva, a protiv državljanke Bosne i Hercegovine, 40-godišnjakinje, zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu na štetu Zračne luke.
Okrivljeniku se, navodi DORH; stavlja na teret da je tijekom listopada 2019. godine, a okrivljenica od listopada 2019. od 25. siječnja 2020., po prethodnom dogovoru da uz prijetnju oružjem uzmu novac, počinili navedena kaznena djela, pri čemu mu je okrivljenica htjela pomoći u počinjenju kaznenog djela razbojništva na štetu pravne osobe.
Tereti ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi stvaranja uvjeta i podjele uloga u činjenju naznačenog kaznenog djela te je okrivljenica dovela osobu iz Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje u činjenju planiranog kaznenog djela. Prethodno je okrivljenik uzeo motocikl za kojeg je znao da je otuđen kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana Bosne i Hercegovine su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika pravne osobe uzeli novac u vrijeme dok je okrivljenik pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu. Okrivljenica je, nakon počinjenja kaznenog djela, u objektu u Dubrovniku u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom.

Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora i protiv 46-godišnjaka i protiv 40-godišnjakinje. Kako se nadalje navodi u priopćenju DORH-a, nakon provedene istrage doneseno je rješenje o obustavi istrage protiv 26-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva budući da nije utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo razbojništva na štetu pravne osobe iz Dubrovnika.
Inače, riječ je o Antoniu K., sinu optuženog 46-godišnjeg Antuna K. iz Gabrila.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist