Zanimljivosti

Podignite gotovinu s bankomata uz pomoć asistenta

Banke koje su svojim klijentima uvele naknadu za podizanje gotovine sa svog računa na šalteru morat će, po uputi Hrvatske narodne banke, osigurati asistenta, odnosno pomoć svim osobama koje se iz nekog razloga ne znaju koristiti bankomatima. Naime, banke su dužne osigurati besplatni kanal za podizanje gotovine, piše Večernji.

– Očekujemo da banke ne dovode potrošače, koji zbog svoje dobi, bolesti, invaliditeta ili drugog objektivnog razloga zbog kojeg nisu u mogućnosti koristiti se bankomatima, u diskriminirajući položaj odnosno u situaciju da zbog spomenutih objektivnih okolnosti nisu u mogućnosti poput ostalih građana, iskoristiti mogućnost besplatnog podizanja gotovine na bankomatima. S tim u vezi, HNB će bankama dati odgovarajuću uputu – najavila je Hrvatska narodna banka. Podsjećaju i da banka tijekom 2019. ne smije osjetljivoj skupini potrošača naplatiti naknadu za osnovni račun višu od 8,11 kuna mjesečno, kao i na činjenicu da banke klijentima ne smiju naplatiti nikakvu naknadu za prebacivanje računa iz jedne banke u drugu.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

‘URONITE U SVIJET KNJIGE’ U Lazaretima se otvara ‘Čitateljski klub’

Dulist

HIRovci NA 500 MILJA OD HORNA ‘Jedino društvo su nam albatrosi’

Dulist

ŠOKANTNA RAZLIKA U Gospinom polju -1, a na Gorici 10 stupnjeva!

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija