DuList IN

POD GESLOM „KRUH I DUH“ Počeo šesti Kinookus!

POD GESLOM „KRUH I DUH“ Počeo šesti Kinookus!

Otvaranjem Kinolokus place jutros u 9 sati ispred Kneževog dvora u Stonu počeo je 6. Kinookus Food Film Festival koji nosi naziv “Kruh i duh”.

Duhovna dimenzija hrane, njezina simbolika u svakodnevnom životu te uloga u obredima i svetkovinama, s posebnim naglaskom na tradiciji kruha, središnje su teme svih sekcija Festivala.

U 10 sati održana je prva u nizu od nekoliko kreativnih radionica za djecu koju vodi Maša Žarnić, pod nazivom Pelješka zvijerka, a 19 sati počinje službeni program otvorenja inauguriranjem izložbe “Kruh vrh pogače”, posvećene tradicijiskim kruhovima naših krajeva.

Izložbu je priredila članica Kinookusa Ana Marinković u suradnji s velikom poznavateljicom dubrovačke gastronomije Jadrankom Ničetić, dubrovačkim umjetnikom Lukom Piplicom te kustosicom Kuće Bukovac u Cavtatu, Lucijom Vuković.

Nakon svečane ceremonije otvorenja koja počinje u 20.30 sati gosti i posjetitelji pogledat će film Hadwinova presuda redatelja Sashe Snowa kojim započinje natjecanje dugometražnih i kratkometražnih filmova za Veliku i Malu kamenicu.

Nakon projekcije publiku očekuje zakuska u organizaciji Slow Fooda Dubrovnik uz kušanje vina obiteljskih vinarija s Pelješca i jazz glazbu Garden Street Quarteta.

U Ston iz Dubrovnika možete stići Kinobusom koji s Pila polazi u 18 sati.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist