Zanimljivosti

‘Pod budnim okom volontera’ u Orašcu!

'Pod budnim okom volontera' u Orašcu!

Projektni dan – volonterska akcija osvješćivanja javnosti u području zaštite okoliša, klimatskih promjena i zaštite prirode i bioraznolikosti dio je aktivnosti projekta ‘Pod budnim okom volontera’, koje udruga DEŠA – Dubrovnik provodi u partnerstvu sa udrugom Bonsai, Lovci na oluje te Crogis u dvije partnerske škole OŠ Antun Masle i OŠ Župa dubrovačka, održat će se (kao prvi projektni dan) u OŠ Antun Masle u Orašcu 10. travnja od 10 sati.

Svrha projekta je osnažiti škole za kontinuirani razvoj volonterstva kroz sustav odgoja i obrazovanja te poučiti djecu inovativnim tehnološkim vještinama i znanjima.

Na projektnom danu djeca Osnovne škole Antun Masle kroz niz aktivnosti pokazat će svoje novostečene vještine u očuvanju okoliša i prirode, smanjenju nastanka otpada i pravilnom gospodarenju njime te će postaviti meteorološku postaju u dvorištu škole.

Korisnici su kroz projekt ‘Pod budnim okom volontera’ stekli nova znanja i vještine te će volonterski doprinositi dobrobiti zajednice praćenjem vremenskih pojava na mikrolokacijama, a škola će ostati mjesto volontiranja i stjecanja inovativnih znanja malih i velikih školaraca i nakon završetka projekta.

Projekt ‘Pod budnim okom volontera’ sufinancirala je Europska unija iz je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014 – 2020 Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist