Natrag
16.2.2019 00:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

Počinju nastupi Linđa na Igrama

14.7.2013 @ 13:36 Nikša Miletić Kultura

Podijelite:

Folklorni ansambl Linđo s hrvatskim narodnim pjesmama i plesovima tradicionalno će nastupiti na Dubrovačkim ljetnim igrama, sutra, 15. srpnja u 21:30 na taraci tvrđave Revelin.

Desetljećima je Linđo nezaobilazan dio festivalskog programa pa će tako i ovo ljeto u sedam navrata, na taraci tvrđave Revelin upriličiti svoje folklorne priredbe. Višestruko nagrađivani ansambl koji je uvršten među najbolje europske folklorne sastave, prikazat će čitavu raskošnu paletu narodnih plesova i pjesama iz cijele Hrvatske, plešući u izvornim kostimima velike vrijednosti te tako festivalskoj publici predstaviti kulturno bogatstvo naših krajeva. Na Linđovom plesnom programu su među ostalima i nezaobilazni primorski linđo, bunjevački, međimurski i baranjski plesovi te vrličko kolo.

Linđo je na programu Igara još 17. i 24. srpnja, te 3., 12., 14. i 24. kolovoza, s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana