Kultura

Počinju nastupi Linđa na Igrama

Folklorni ansambl Linđo s hrvatskim narodnim pjesmama i plesovima tradicionalno će nastupiti na Dubrovačkim ljetnim igrama, sutra, 15. srpnja u 21:30 na taraci tvrđave Revelin.

Desetljećima je Linđo nezaobilazan dio festivalskog programa pa će tako i ovo ljeto u sedam navrata, na taraci tvrđave Revelin upriličiti svoje folklorne priredbe. Višestruko nagrađivani ansambl koji je uvršten među najbolje europske folklorne sastave, prikazat će čitavu raskošnu paletu narodnih plesova i pjesama iz cijele Hrvatske, plešući u izvornim kostimima velike vrijednosti te tako festivalskoj publici predstaviti kulturno bogatstvo naših krajeva. Na Linđovom plesnom programu su među ostalima i nezaobilazni primorski linđo, bunjevački, međimurski i baranjski plesovi te vrličko kolo.

Linđo je na programu Igara još 17. i 24. srpnja, te 3., 12., 14. i 24. kolovoza, s početkom u 21:30 sati na taraci tvrđave Revelin.

Pročitajte još

‘USKORO STAVLJAMO PAMET NA KOMEDIJU’ Dovršeno tiskanje prvog dijela Dunda Maroja u stripu

Dulist

U VILI ČINGRIJA Otvorena izložba o burnom životu ruske emigracije u Dubrovniku

Dulist

U VILI ČINGRIJA Izložba o ruskoj balerini Olgi Solovjovoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija